Malatya'da 11 Ambulans Hizmete Alındı - Son Dakika
Yerel

Malatya'da 11 Ambulans Hizmete Alındı

Malatya'da 11 ambulans, düzenlenen törenle hizmete alındı.

22.03.2015 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da 11 ambulans, düzenlenen törenle hizmete alındı.

İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezinde düzenlenen törende konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Türkiye'nin son 15 yılda sağlık alanında önemli mesafeler katettiğini söyledi.

Malatya'da bugün 11 ambulansı hizmete alacaklarını belirten Kamçı, kentte ambulans sayısının artırıldığını dile getirerek, "Bu ambulanslar, teknolojik olarak çok çok ileride ambulanslar. Bundan 15-20 yıl önce Malatya'da 10 ambulans bile yoktu. İlçelerin çoğunda ambulans yoktu. Artık biz köylerimize bile yarım saatte ulaşabilecek bir ambulans sistemine, hastayı hastaneye kavuşturacak bir sisteme kavuştuk" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da 1997 yılında babasını kaybettiğini anımsatarak, "Babamın vefat ettiği gün maalesef ambulans gelmedi. Kalp krizi geçirdi ve babamı apartmandan erkek kardeşim omuzlarına alarak aşağıya indirdi. Ambulans yetişmediği için kendi arabamızla babamın başını omuzuma yaslayarak hastaneye yetiştik. Yetiştiğimizde iş işten geçmişti, gecikmiştik. Vakit, saat tamam olmuş ama bizim de tedbirleri almamız, gerekli önlemlerimizi almamız gerekirdi" şeklinde konuştu.

Çalık, ambulans sayısının artırılmasının önemine dikkati çekti.

Konuşmaların ardından 11 ambulans hizmete alındı. Ambulans şoförlerine anahtarların teslim edilmesinin ardından Kamçı ve Çalık, Paramedik Ambulans Sürüş Eğitmeni Ferhan Dumlupınar'ın kullandığı ambulansa binerek, İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi önündeki yolda tur attı.

Törene, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz ve İl Sağlık Müdürü Nail Umay da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya'da 11 Ambulans Hizmete Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement