Malatya'da 4 Taş Ocağı ve Asfalt Tesisi Faaliyete Geçti - Son Dakika
Yerel

Malatya'da 4 Taş Ocağı ve Asfalt Tesisi Faaliyete Geçti

Malatya'nın Arapgir, Kuluncak, Hekimhan ve Darende ilçelerinde yapılan 4 taş ocağı ve asfalt tesisi faaliyete geçirildi.

04.05.2015 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Arapgir, Kuluncak, Hekimhan ve Darende ilçelerinde yapılan 4 taş ocağı ve asfalt tesisi faaliyete geçirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent genelinde yol yapım, bakım ve onarımın yanı sıra diğer hizmetlerin alt yapı malzemesi için ilçelerde kuracak 16 taş ocağı ve asfalt tesisinden 4'ü hizmete girdi.

Arapgir, Kuluncak, Hekimhan ve Darende'de üretime başlayan tesislerde asfalt öncesi alt temel malzemesiyle asfalt malzemesi üretiliyor. Hekimhan ilçesine bağlı Kurşunlu Mahallesinde ise mobil konkasörle malzeme üretimi yoğun bir şekilde devam ediyor.

Akçadağ, Doğanşehir, Yazıhan ve Pütürge ilçelerinde kurulum çalışmaları devam eden taş ocakları ve asfalt tesislerinin ise önümüzdeki aylarda hizmete girmesi hedefleniyor.

Daha az maliyetle, daha çok iş üretilmesi amaçlanan tesislerden coğrafik yapı olarak dağınık olan Pütürge, Arapgir ve Hekimhan ilçelerinde 2'şer tane kurulması planlanıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılanma sürecini iyi değerlendirdiklerini ve planlı bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Malatya'nın her alanda gelişmesinde lokomotif görevi üstlendiklerini kaydeden Çakır, "Büyükşehir statüsüyle birikmiş birçok sorun karşımıza çıktı. Sorunları yerinde tespit edip, projeler ürettik. Şimdi bunları bir bir hayata geçiriyoruz. İlçelerimizde kurduğumuz taş ocakları ve asfalt tesisleri de bu projelerimizin en önemli ayağını oluşturuyor. Bu tesislerden üreteceğimiz kaliteli ve ucuz malzemeler sayesinde yapacağımız yollarla Malatya'nın her ilçesinde ulaşım daha da kolaylaşacak. İnsan odaklı hizmetlerin hayata geçmesinde emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya'da 4 Taş Ocağı ve Asfalt Tesisi Faaliyete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement