Malatya'da AK Parti ve MHP'den Seçim Sonuçlarına İtiraz - Son Dakika
Yerel

Malatya'da AK Parti ve MHP'den Seçim Sonuçlarına İtiraz

AK Parti ve MHP, Malatya'da bazı sandıkların sonuçlarına itiraz etti.

09.06.2015 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti ve MHP, Malatya'da bazı sandıkların sonuçlarına itiraz etti.

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, Malatya Adliyesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim döneminde oyların kutsiyetinden bahsettiklerini, bu kutsiyetin ihlal edildiği izlenimi oluştuğu için oylara sahip çıkmak adına mücadele etmek amacıyla burada olduklarını söyledi.

Yaklaşık 200'ün üzerinde sandığın sonucuna itiraz ettiklerini aktaran Erdem, "İtirazımızın ana sebebi bize güvenip oy veren vatandaşlarımızın emanetine sahiplik etmek. Kazanırız, kazanmayız, sonuç alırız almayız önemli değil. Önemli olan bize güvenip verilen oylara sahiplik etmek" dedi.

MHP 1. sıra milletvekili adayı Arif Yıldız da kendileri için hemşehrilerinin tercihlerinin sandığa doğru bir şekilde yansımasının önemli olduğunu dile getirerek, hukukçularla çalışma yaptıklarını ve sandıkların tutanaklarının tamamını aldıklarını belitti.

Gerekli incelemeler ve karşılaştırmaların ardından 10 binin üzerinde oy farkı gördüklerini kaydeden Yıldız, şöyle devam etti:

"Bu oy farkı nedeniyle de itirazlarımızı hazırladık ve nerelerde nasıl sıkıntı var, tutanaklarda ve nerelerde oy kaybı var bunların ayrıntılı bir şekilde ayrı ayrı dilekçeler şeklinde yazdık ve 200'ün üzerinde sandıkta itirazlarımızı bildirdik. Bu itirazlarımızın başlıcaları mühürsüz bir şekilde oy pusulaları zarfın içine konulmuş ve zarfın içine konulan bu oy pusulaları mühürsüz olduğu için geçersiz sayılması gerekirken geçerli sayılmıştır. Yine geçersiz sayılması gereken başka siyasi partilerin oylarının geçerli sayıldığını gördük. Onlara da itirazlarımızı yazdık. Bizim oy pusulalarımızdaki bize verilen, geçerli olan oylar geçersiz yazıldığı için onlara da itirazlarımızı yazdık. Ayrıca araştırmalarımızda ölü vatandaşlar adına da oy kullanıldığını tespit ettik. Onlara ilişkin de itirazlarımızı yazdık verdik. Yine asker olan vatandaşlar için de oy kullanıldığını onların yerine de oy kullanıldığını tespit ettik. Onlara ilişkin itirazlarımızı da yazdık. Oylar tekrar sayıldığında Milliyetçi Hareket Partisinin oyunun 10 bin artacağından biz eminiz. Elimizdeki tutanaklar bunu gösteriyor."

Sisteme müdahale edildiği iddiası

Oyların sayıldığı akşam SEÇSİS (Seçim Bilişim Sistemi) üzerinde meydana gelen çökme sonucu partilerinin yüzde 12,5 olarak görülen oy oranının 7-8 dakika sonra gelen sistemde 11,3'ten başladığını gördüklerini ileri süren Yıldız, "Bu normalde mümkün değildir. Büyük bir ihtimalle dışarıdan müdahaleyle ya da başka bir şekilde müdahaleyle MHP'nin oyu yüzde 1'den daha fazla oyu Malatya'da düşürüldü. Bunu tespit ettiğimiz için cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulunduk. Aynı zamanda bu bilgisayarların imaj kayıtlarının alınmasını, müdahale olup olmadığının tespit edilmesini ve bu tespitlerin yapılması için seçim kurulundaki bilgisayarların tamamına el konulmasını ve hard disklerinin incelemeye alınmasını ve bu imaj kayıtlarıyla log kayıtlarına bakıldıktan sonra onlar üzerinden rapor aldırılmasını cumhuriyet savcılığından istedik" diye konuştu.

AK Parti 215 sandığa itiraz etti

AK Parti İl Başkanlığı da itiraz süresinin dolmasına kısa bir süre kala Malatya Adliyesi'ne 215 sandığa ilişkin itirazlarını iletti.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nurettin Sert, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde toplam 215 sandığa ilişkin itirazda bulunduklarını bildirdi.

Sert, "Her ne kadar seçimleri Malatya'da birinci parti olarak tamamlayıp 5 milletvekili çıkarsak da halkın iradesinin sandığa doğru şekilde yansıması ve tüm seçmenlerimizin oyunun kaybolmaması, haksız olarak iptal edilen oyların tekrar düzeltilmesi için itirazımızı yaptık. Bizim için her seçmenin oyu önemlidir. Bir oyun bile kaybolmasını istemiyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya'da AK Parti ve MHP'den Seçim Sonuçlarına İtiraz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement