Malatya'da Bayrak Yürüyüşüne, Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci de Katıldı - Son Dakika
Politika

Malatya'da Bayrak Yürüyüşüne, Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci de Katıldı

Malatya\'da Bayrak Yürüyüşüne, Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci de Katıldı

Malatya’da İstiklal Marşının kabulünün 95. yıldönümü kapsamında bayrak yürüyüşü yapıldı.

12.03.2016 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da İstiklal Marşının kabulünün 95. yıldönümü kapsamında bayrak yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de katıldı.

Battalgazi Belediyesi ve AK Parti Battalgazi Gençlik Kolları tarafından İstiklal Marşının kabulünün 95. yıldönümü kapsamında ortaklaşa düzenlenen bayrak yürüyüşüne vatandaşların yoğun katılım gösterirken, yürüyüş esnasında renkli görüntüler yaşandı.

Atatürk Evi önünde başlayan yürüyüşe, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Mustafa Özbey, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile gençlik dernekleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Battalgazi Belediyesi Mehteran takımı eşliğinde başlayan yürüyüşte, günün anlam ve önemi ile ilgili gençler çeşitli dövizler taşıdı. Bisikletli grubun yer aldığı ve Türk Bayrakları ile yapılan yürüyüşte, yer yer renkli görüntüler yaşandı. Yürüyüşe, her yaş grubunda vatandaşın katılması dikkatlerden kaçmadı. Çevrede bulunan vatandaşların alkışlarla destek verdiği yürüyüş, İnönü Kapalı Çarşı üzerinde yapılan konuşmalarla son buldu.

Kapalı Çarşı üzerinde toplanan kalabalık gruba bir açıklama yapan AK Parti Battalgazi Gençlik Kolları Başkanı Burak Ergöç, günün anlam ve önemine dikkat çekerek, "Birlik ve beraberliğimizin mutabakatımız olan İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıldönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyiz. 12 Mart 1921'de 3 kez arka arkaya okunarak kabul edilen milli marşımız 95 yıldır ay yıldızlı bayrağımıza yoldaş olmuş, her vatan evladının yüreğine ve dimağına hürmetle ve muhabbetle kalıcı bir şekilde işlenmiştir. İstiklal Marşı bu millete olan sonsuz güvenin nişanesi inancın ve azmin güçleri yenebileceğine, imanın mısralara dökülmüş en ebedi ifadeleridir" diye konuştu.

AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Mustafa Özbey ise Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü Alkışlayamam" şiirini okuyarak sözlerine başladı. Özbey, "Bugün günümüzde gençliğimizin en çok aklında bulundurması gereken dizeler bunlar. Akif o yıllardan bugünlere böyle diyordu. Böyle bir gençlikle geleceğe sahip çıkmak ümidiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder'de, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, "Dün olduğu gibi bugünde düşmanlarımız ve içimizdeki işbirlikçileri beraber iş tutarak ülkemizde nifak, fesat ve tehditler oluşturdular. Bizleri savaşların içine sürüklediler. Bizler dün din, dil, ırk farkı gözetmeksizin vatanımızı savunmak için canımızı seve seve feda ettik. Bugünde aynı şeylerle karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle bugün tekrar istiklal mücadelesi veriyoruz. Dün olduğu gibi bugünde bir ve beraber olarak vatanımız için canımızı seve seve vermeye hazırız. Bizler burada bulunanların hepsi ve burada bulunmayanların adına da söylüyorum, bu vatan için kanımızı, canımızı seve seve dökmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, yürüyüşe katılan vatandaşlara teşekkür ederek, "Sizlerle onur duydum. Sizlerle gurur duydum. Sizlerle olmaktan büyük bahtiyarlık duydum. Biraz önce Atatürk Evi'nin önünden başlayan bu alana gelinceye kadar halkımızda gördüğümüz büyük teveccühün büyük desteğin, milli birlik beraberliğimize sahip çıkmanın tezahürünü gördüm. Bayrağımıza sahip çıkmanın tezahürünü gördüm. İstiklalimize ve istikbalimize sahip çıkmanın tezahürünü gördüm. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gürkan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hani demiş ya şair 'Trenimiz geçerken Battalgazi'den, rüzgarlar geliyordu şehitler diyarından. Ağlıyordu melekler, matemli idi bulutlar. Semadan saf saf olmuş iniyordu melekler'. Malatya'nın her karış toprağı İstiklal Marşı'nda yerini bulan 'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı, sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı, verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı'. İşte Malatya Anadolu'yu anayurt yapan destan şehrinin adıdır. Battalgazi biliyorsunuz 1071'de Anadolu'nun fetih sürecini başlatmış. Malatya böylesine kutsi bir yer. Her karış toprağında şüheda olan bir yer. Bugün Malatya kendine yakışanı, yaraşanı yaptı. Malatya dimdik ayakta ve Türkiye'de örnek olan bir tavır sergiledi. İstiklal Marşımızın 95. Yıldönümünde hem İstiklal Marşımıza, hem istiklal ve istikbalimize ve hem de bayrağımıza sahip çıktı. İşte Malatya, işte Türkiye".

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de konuşmasında, "Bu etkinlikte aranızda olmaktan ziyadesiyle gurur duydum, onur duydum. Ecdadımızın bize bırakmış oldukları bu güzel miras ve bu ezanlar hiçbir zaman dinmeyecektir. Bu bayrakta inmeyecektir. Bu ülkede yaşayan nice başlar toprağa düşecek ama eninde sonunda bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir ülke bırakacağız inşallah. Karşımızda ne kadar birlikte olursa olsunlar, bu ülkeyi bölemeyecekler. Amaçlarının ne olduğunu bile bilmeyen o bedbahtlara hiçbir zaman pirim vermedik, ödün vermedik, vermeyeceğiz. Bu güzel ülkemizi bölmeye çalışanlara, nifak tohumu saçmaya çalışanlara bu gençlerimiz var olduğu sürece, bu bedende bu can olduğu sürece, bu ruhu taşıyan nesillerimiz devam ettiği sürece, Allah'ın izniyle bunlara hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. Boşuna heveslenmesinler" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İstiklal Marşının 10 kıtası Malatya Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yunus Emre Uzun tarafından okundu. Program Battalgazi Belediyesi Mehteran takımı tarafından verilen mini konser ile sona erdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Malatya'da Bayrak Yürüyüşüne, Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci de Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    15:47 Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Konya'da toplanan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Ellerinde bayrak ve dövizler taşıyan grup, Gazzelilerin destansı direnişine vurgu yaparak, düşmana korku salmaya devam ettiklerini belirtti.

  • Afyonkarahisar ESOB Başkanı: Pazar Günü Esnaf ve Sanatkarımız Ders Verecektir
    15:45 Afyonkarahisar ESOB Başkanı: Pazar Günü Esnaf ve Sanatkarımız Ders Verecektir

    Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Cengiz Üstün, AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği iftar programında yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde vatan hainleriyle yol yürüyenlere ve Afyonkarahisar'a ayar vermeye çalışanlara esnaf ve sanatkarların gereken dersi vereceğini belirtti.

  • İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sultanbeyli'deki mitinginde konuştu Açıklaması
    15:44 İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sultanbeyli'deki mitinginde konuştu Açıklaması

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'u bir rant olarak görenleri eleştirdi. Kurum, İstanbul'un liyakatsizliğin kurbanı olduğunu ve kente hizmet edilmediğini belirtti. Ayrıca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mal beyanıyla ilgili eleştirilerde bulundu ve İstanbulluları sağlam İstanbul'dan yana olmaya çağırdı.

  • TBMM Adalet Komisyonu Başkanı: İsrail'in soykırım davasında alınan tedbirler uygulanmalı
    15:42 TBMM Adalet Komisyonu Başkanı: İsrail'in soykırım davasında alınan tedbirler uygulanmalı

    TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, İsrail aleyhine açılan soykırım davasında alınan ihtiyati tedbir kararlarının uygulanması gerektiğini ve Uluslararası Adalet Divanından (UAD) yargılama sürecini hızlandırmasını beklediklerini bildirdi. Yüksel, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin açtığı soykırım davası kapsamında UAD'nin verdiği yeni tedbir kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, yerel seçimlerde CHP'ye oy vermeye çağırdı
    15:40 CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, yerel seçimlerde CHP'ye oy vermeye çağırdı

    CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, vatandaşları pazar günü yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin adaylarına oy vermeye çağırdı. Şevkin, 'İktidara 31 Mart'ta sarı kart göstereceğiz. Ardından gerçekleşecek ilk genel seçimlerde inanıyorum ki halkımızla birlikte bu kez kırmızı kartımızı çıkaracağız' dedi.

  • Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti
    15:40 Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ne ziyaret ederek, site yönetimi ve esnafla bir araya geldi. Seçer, sorunları dinledi ve sanayi sitesinin konumunu değerlendirdi. Ayrıca, sanayi esnafının taleplerine de cevap verdi.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Teknopark'ta iş yerlerini ziyaret etti
    15:39 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Teknopark'ta iş yerlerini ziyaret etti

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ile Erciyes Teknopark'ta faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret etti. Başkan Palancıoğlu, teknoparktaki firmaların faaliyet alanları hakkında bilgi aldı ve belediyenin teknolojiyi her alanda kullanma çabalarını vurguladı. Ayrıca, teknoparkların önemine dikkat çeken Palancıoğlu, burada yapılan Ar-Ge çalışmaları ve teknolojik gelişmelerle gurur duyduklarını belirtti.

  • DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, seçmene çağrıda bulundu
    15:38 DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, seçmene çağrıda bulundu

    DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin'de seçim çalışmalarını sürdürürken, seçmenlere demokratik haklarını kullanarak iktidar ve muhalefete gerekli tavrı göstermeleri çağrısında bulundu.


Advertisement