Malatya'da Ramazan Bir Başka Güzel - Son Dakika
Yerel

Malatya'da Ramazan Bir Başka Güzel

Malatya\'da Ramazan Bir Başka Güzel

11 ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı Ramazan, Malatya Büyükşehir Belediyesinin etkinlikleriyle aslına uygun bir şekilde yaşanıyor.

28.06.2016 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11 ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı Ramazan, Malatya Büyükşehir Belediyesinin etkinlikleriyle aslına uygun bir şekilde yaşanıyor.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı ile ilgili birçok etkinlik düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Ramazan ayı etkinlikleri, vatandaşlar tarafından hem yoğun ilgi görüyor, hem de büyük memnuniyet oluşturuyor.

ON BİNLERCE KİŞİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞUYOR

Ramazan ayı etkinliklerini Malatya geneline yayan Büyükşehir Belediyesi, kenar semtler ile bazı ilçelerde kurduğu çarşı iftar sofralarının yanı sıra iftar çadırıyla Ramazan ayı boyunca vatandaşlarla birlikte iftar yapıyor. Kale, Akçadağ ve Yazıhan İlçeleri ile Taştepe, Seyran, Tandoğan, Koşu, Göztepe, Yavuz Selim, Şehit Fevzi, Çarmuzu, Beydağı, Kültür, Melekbaba, Battalgazi, Atatürk, Yamaç, Fırat, Hidayet, Hoca Ahmet Yesevi, Selçuklu, Beylerbaşı ve Kiltepe mahallelerinde her gün 1000 ile 1500 kişilik iftar sofraları kuran Büyükşehir Belediyesi, grup iftarları ve çadırda verilen iftarlarla toplamda on binlerce kişiyle iftar sofrasında buluşuyor.

"ESKİ RAMAZANLAR YAD EDİLİYOR"

Ramazan ayı boyunca Sümer Camii önünde organize edilen Ramazan Geceleri sayesinde eski Ramazanlar yeniden yad ediliyor. Her gün Teravih Namazından sonra başlayıp gece 12.00'ye kadar devam eden Ramazan Geceleri'nde, Kur'an-ı Kerim, dini sohbet, Hacivat-Karagöz, Meddah gibi etkinliklerin yanı sıra ayrıca her gün bir sanatçı yer alıyor. Ayrıca STK'lara tahsis edilen bazı gecelerde de özel program hazırlanıyor.

RAMAZAN İÇİN ÖZEL ÇARŞI

Büyükşehir Belediyesi tarafından Belediye otoparkında kurulan Ramazan Çarşısı da Ramazan'a ayrı bir renk katıyor. Çarşıda kitap stantları, değişik illere ait yöresel ürün stantları, STK stantları yer alırken, çocuk oyun parkı ve oturma alanlarının bulunduğu çarşıda ise her gün iftar zamanı yöresel sofralar kuruluyor.

HER GÜN BİNLERCE KİŞİYE ŞERBET İKRAMI

Postane binası önünde yıllardan beri ikram edilen şerbet ise eski bir Ramazan geleneğini günümüze kadar taşıyor. Teravih namazı sonrasında başlayan şerbet ikramıyla, her gün binlerce vatandaşa şerbet dağıtılıyor.

KADİR GECESİ İÇİN ÖZEL PROGRAM

Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Kadir Gecesi için özel bir program hazırladı. 1 Temmuz Cuma günü idrak edilecek olan Kadir Gecesi'nde; dünya birincisi hafızların yanı sıra, birçok hafız ile Grup Dergah program düzenleyecek. Özel gecede ayrıca hafızlar tarafından meydanda teravih namazı kıldırılacak. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da Ramazan Bir Başka Güzel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement