Malatya'da Seyir Halindeki Tır Yandı - Son Dakika
Yerel

Malatya'da Seyir Halindeki Tır Yandı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde seyir halindeki ot balyası yüklü tırda çıkan yangında, tır kullanılamaz hale geldi.

25.07.2015 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde seyir halindeki ot balyası yüklü tırda çıkan yangında, tır kullanılamaz hale geldi.

Alınan bilgiye göre, Mardin'den Malatya'ya gelen Mehmet Beşir Gökçen yönetimindeki 47 DD 503 plakalı tır, Battalgazi ilçesinin Kümbe Mahallesi Kemerköprü mevkisinde elektrik tellerine takıldı.

Vatandaşların uyarısı üzerine durumu fark eden tır şoförü Gökçen, aracı hemzemin geçidin karşısına park etti. Tırın yanmaya başladığını fark eden Gökçen, kendisini araçtan dışarı attı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri'nin müdahale ettiği yangın kısa sürede söndürüldü.

Tırda yüklü 16 ton ot balyası yandı, tır kullanılamaz hale geldi. Ayrıca tırın durduğu yol kenarına yakın bir yerde bulunan evin de yangın dolayısıyla camları kırıldı.

60'ın üzerinde yangına müdahale edildi

Öte yandan, hava sıcaklıklarının arttığı Malatya'da rüzgarın da etkisiyle farklı yerlerde çıkan 60'ın üzerinde yangına itfaiye ekiplerince müdahale edildi.

Halen Arapgir, Hekimhan, Yazıhan, Darende ilçelerinde örtü yangınlarının sürdüğü, yüksek kesimlerdeki yangınlara araçların girmekte zorlandığı öğrenildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanefi Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde şimdiye kadar farklı noktalarda 60'ın üzerinde yangına müdahale ettiklerini, halen 11 noktada yangınları söndürme çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Yangınları söndürmek için Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi ile Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri'nden, ayrıca Darende Belediyesi'nden araç desteği istediklerini aktaran Acar, vatandaşlardan söndürebilecekleri çaptaki küçük yangınlarda kendilerine destek vermelerini istedi.

Acar, "İnsanlar, ayaklarıyla söndürebilecekleri bir küçük ot yangınına gücü nispetinde müdahale etmezse bu iş yürümez. Vatandaşların da bizlere destek vermelerini istiyoruz. Arazilerde cam gördükleri zaman onları toprağa gömsünler ya da bulundukları yerden alıp çöplere atsınlar. Sigara izmaritlerini atmasınlar. Çok sıcak bir hava var. Rüzgar da esiyor. Hemşehrilerimizin daha duyarlı olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya'da Seyir Halindeki Tır Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement