Malatya'da Tcdd Eylemi - Son Dakika
Yerel

Malatya'da Tcdd Eylemi

Malatya\'da Tcdd Eylemi

TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğündeki bazı birimlerin Adana 6. Bölge Müdürlüğüne bağlanmak istenmesi nedeniyle bir eylem yapıldı.

14.02.2014 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğündeki bazı birimlerin Adana 6. Bölge Müdürlüğüne bağlanmak istenmesi nedeniyle bir eylem yapıldı.

TCDD sektöründe faaliyet gösteren sendika, memur ve işçi derneklerinin de destek verdiği eylem Malatya Gar'ında gerçekleşti. Türk-İş İl temsilcisi ve Demiryol-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nurettin Öndeş, yaptığı konuşmada, "Lojistik Merkezlerden birisi Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya kurulmamıştır. 2013 yılında demir yollarında 5. bölgemiz taşımacılıkta birinci bölge olmuştur. Yani birinci olmuştur, şampiyon olmuştur. Böylesine başarılı bir bölgenin ödüllendirilmesi gerekirken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 12 ili ilgilendiren Malatya 5. Bölge Müdürlüğünde bulunan Servis Müdürlüklerinin Adana 6. Bölge Müdürlüğüne bağlanmış ve Malatya Loko Bakım Atölyesi Müdürlüğü Depo Müdürlüğüne dönüştürülmüştür. Sonuçta 5 Bölge Müdürlüğünün kapatılması gündeme gelmiştir. Optimizasyon (Norm Kadro çalışmalarına istinaden Elazığ, Van ve Diyarbakır da Lokomotif tamiratı yapan Depo Müdürlükleri İkmal Depo Müdürlüğüne dönüştürülmüştür. Tatvan Depo Şefliği ikmal depo şefliğine dönüştürülmüştür. Elazığ- Tatvan, Van, Diyarbakır, Siirt- Kurtalan Vagon Servis Şefliği işyerleri lağv edilerek kapatılma kararı alınmıştır. Daha önce Cevher Taşımacılığının etkili olduğu Hekimhan, Adıyaman, Gölbaşı, Vagon Servis Şefliği kapatılmıştır. Optimizasyon Norm Kadro çalışmalarında bölge müdürlükleri arasında- TCDD işletmesi Genel Müdürlüğüne bağlı Bölgelerden en başarılı Taşımacılık yapan Malatya 5. Bölge Müdürlüğü Memur ve işçi sayısı teknik normların kabul edemeyeceği seviyede azaltılmıştır. Yapılan girişimler sonucunda başlatılan uygulama şimdilik durdurulmuştur" dedi.

Batman'da olacak bir kazaya ancak 60 saatte müdahale edileceğini belirten Öndeş, "Teknik olarak diğer bölgelerin bizden daha iyi olduğunu söylesinler, bizden daha başarılı olduğunu söylesinler, siz o zaman oturur düşünürüz. Biz diğer bölgelerin yaptığı taşımacılığın yüzde 100 fazlasını yapıyoruz. Biz işimiz için, ekmeğimiz için ülkemiz için 50'ye yakın şehit vermişiz. 50'ye yakın şehit veren bir bölge, 12 ilde çalışan emeğin temsilcisi işçi ve memurlara TCDD'nin yaptığı bu tasarruf ve uygulamaya şiddetle karşı çıkıyoruz. Bunu görmeyenlerin, bu bölgenin halkına ve insanına ihanetle baktıklarını ve aldıkları kararlarında ülkeye, millete, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine ihanet olduğunu kabul ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

Öndeş, yapılan girişimler sonucunda ve AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün devreye girmesi ile Malatya 5. Bölge Cer Servis Müdürlüğünün Adana 6. Bölgeye Bağlanması ve Malatya Loko Bakam Atölye Müdürlüğünün Depo Müdürlüğüne dönüştürülmesinin durdurulduğunu, Malatya'da Lojistik merkez kurulmasına karar verildiğini ve Sivas-Çetinkaya-Malatya arası Hızlı Tren Projesi 2014 yılında ihalesinin yapılmasına karar verildiğini aktardı.

AK Parti Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı ve Cemali Akın ile birlikte bölge illerinden 16 milletvekilinin katıldığı bir toplantı yaptıklarını söyleyen Öndeş, "Bu durumu Ulaştırma Bakanlığına götüreceklerini ve takipçisi olacaklarını ve bu uygulamaya şiddetle karşı çıkacaklarını söylediler. Biz bölge milletvekillerine sadece bu sorunu iletmedik. Vermiş olduğumuz dosyalarla talep ve isteklerimiz, önerilerimiz oldu. Kurtalan'dan Bağdat'a kadar demiryolu yapılması konusunda bölge milletvekillerimizden istek ve talebimiz oldu. Muş-Tatvan arası banliyö trenin olması talebimiz oldu. Daha önce Malatya-Elazığ arasında işleyen banliyö trenimiz vardı, Elazığ-Malatya arasına Raybüs talep ettik. Diyarbakır-Batman arasına da, Batman-Kurtalan arasına da Raybüs ve banliyö tren talep ettik" dedi.

Öndeş, Malatya'da TCDD'nin lojistik merkez kurması için alt yapının hazır olduğunu belirterek, "Vagon Onarım Fabrikamız boş, alt yapımız hazır ama bu bölgede lojistik merkez kurulmamış. Lojistik merkezi neden istiyoruz? Bu gün Kocaeli'nde kurulan lojistik merkezde, Balıkesir'de kurulan lojistik merkezde tahminin taşımacılık hariç 2 bine yakın personel çalışıyor. Onun için lojistik merkezin kurulmasını istiyoruz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da Tcdd Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement