Malatya'daki 2 Baraja 35 Milyon Lira Ödenek - Son Dakika
Yerel

Malatya'daki 2 Baraja 35 Milyon Lira Ödenek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yoncalı Barajı ile Recai Kutan Barajı için 35 milyon liralık ödenek ayrıldığını bildirdi.

09.04.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yoncalı Barajı ile Recai Kutan Barajı için 35 milyon liralık ödenek ayrıldığını bildirdi.

Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, Yoncalı Barajı'nın temelinin DSİ Genel Müdürlüğünce sürdürülen çalışmalar sonucu geçen yıl atıldığını hatırlattı.

Barajın 2018 yılı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını ifade eden Çalık, barajın devreye girmesiyle Arguvan ovasındaki 171 bin 150 dekar sahanın sulu tarıma açılacağını bildirdi.

Baraj inşaatına 1996 yılında başlandığını, daha sonra projenin geçirimsiz malzeme sahasında yeterli gövde içi kil olmaması nedeniyle revize edildiğini anımsatan Çalık, şu bilgileri verdi:

"Yapılan mukayeseli keşif sonucu kil çekirdekli kaya dolgu baraj yerine yapılacak ön yüzü beton kaplamalı baraj tipinin daha ekonomik olduğu görülmüştür. Sulama sistemini klasik sistemden borulu sisteme dönüştürme çalışmaları neticesinde 120 bin dekar olan sulama sahası yaklaşık 171 bin 150 dekara çıkarılmıştır. Yoncalı Barajı'nın tamamlanmasıyla bölgenin tarımsal üretimi ve ekonomisi canlanacak. Baraj inşaatı için 20 milyon liralık ödenek ayrıldı."

Yazıhan ilçesinde 120 bin 600 dekarlık alanı sulayacak Recai Kutan Barajı'nın sulama kanallarının yapımı için de 15 milyon lira tutarında ödenek ayrıldığını aktaran Çalık, barajın önümüzdeki yıl tamamlanacağını kaydetti.

Çalık, açıklamasında "Bu hizmetlerin ve yatırımların Malatyamıza hayırlı olmasını diliyor, sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na, il milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'a ve İl Başkanımız Hakan Kahtalı'ya teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya'daki 2 Baraja 35 Milyon Lira Ödenek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement