Malatya, Dünya Tenisçilerini Ağırlayacak - Son Dakika
Spor

Malatya, Dünya Tenisçilerini Ağırlayacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tenis kortunda maç yapanlar Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ile röportaj TTF Başkanı Durmuş'un tenis oynaması NAİM BOŞKUT - Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, TTF olarak Malatya'da uluslararası bir tenis turnuvası düzenleyeceklerini bildirerek, "Bu Malatya açısından bir ilk olacak.

18.04.2016 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tenis kortunda maç yapanlar

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ile röportaj

TTF Başkanı Durmuş'un tenis oynaması NAİM BOŞKUT - Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, TTF olarak Malatya'da uluslararası bir tenis turnuvası düzenleyeceklerini bildirerek, "Bu Malatya açısından bir ilk olacak. Malatya'ya yaklaşık dünyanın 27 ülkesinden 80'e yakın sporcunun geleceğini tahmin ediyoruz." dedi.

Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk arasında tenisin zenginlerin yaptığı bir spor olarak algılanması gibi yanlış bir kanı bulunduğunu ifade etti.

Bu kanıyı ortadan kaldırabilmek için Anadolu kentlerinde tenis sahaları kurulması ve uluslararası turnuvalar düzenlenmesini önemli bulduklarını vurgulayan Durmuş, bu kapsamda daha önce İstanbul'un dışında Ağrı, Batman gibi Anadolu illerinde uluslararası tenis turnuvaları yapıldığını hatırlattı.

Malatya'da kurulan tenis kortlarının da bu yıl uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapacağını kaydeden Durmuş, temmuz ayında Altın Kayısı Cup kapsamında turnuvanın gerçekleştirileceğini aktardı. Durmuş, "Federasyon olarak Malatya'da uluslararası bir turnuva düzenleyeceğiz. Bu Malatya açısından bir ilk olacak. Malatya'ya yaklaşık dünyanın 27 ülkesinden 80'e yakın sporcunun geleceğini tahmin ediyoruz. Ülkemizde ve Malatya'da bu etkinliği yapacak olmanın huzurunu, mutluluğunu yaşıyorum." diye konuştu.

Teniste Türkiye'nin adını dünyaya duyurmak için çok çalışmaları gerektiğini belirten Durmuş, "Bunun olmaması için hiçbir sebep yok. Bugün bu tesislerin artmasıyla bizim umutlarımız da gittikçe artıyor. Ben çok umutluyum. Gelecekte dünyanın en iyi tenisçisini yetiştirebileceğimize inanıyorum. Çok kolay değil. Çalışmak, emek vermek gerekiyor. Bakanlığımız, belediyelerimiz, camiamız bu konuda çok destek veriyor. Gençlerimiz de çok hevesli. Yetenekli pek çok gencimiz var. Onun için bunu yapabileceğimize inanıyoruz. Durmadan çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Ailelerden de çocuklarını tenise yönlendirmelerini isteyen Durmuş, böylece binlerce Türk sporcunun yetişebileceğini söyledi.

"Tesis sayıları artıkça herkes tenis oynayabiliyor"

Cengiz Durmuş, Anadolu kentlerinde tenis kortlarının açılmasının önemine işaret ederek, eskiden kortların sadece tenis oynayanlara açık olduğunu, buralara başkalarının alınmadığını ifade etti. Tenis sporuna herkesin katılımını sağlamak için çalıştıklarını dile getiren Durmuş, şunları kaydetti:

"Eskiden 'tenis kortlarını kapatın, kimse bizi görmesin iki kişi oynasın, oynamayan dışarıda kalsın" deniliyordu. İşte bu algıyı kıracağız. Tam tersi herkesin açık bir şekilde katılımı sağlayacağız. Onun için ne kadar çok katılımcı o kadar başarı diyoruz. Bunu sadece sportif bir başarı olarak söylemiyorum. Gençlerimizin ruhunu, bedenini terbiye edebilmek için geleceğin yöneticilerini, doktorlarını, mühendislerini tenisçilerden yetiştirmek adına çok çalışmamız gerekiyor."

Tenisin sporcuları hem bedenen hem de ruhen dinlendirdiğini vurgulayan Durmuş, ayrıca obeziteyi de engellediğini söyledi.

Kortların yaygınlaşması ve turnuvalar düzenlenmesinin ekonomik katkıları da bulunduğunu belirten Cengiz Durmuş, "Burada 10 hocamız işe başlayacak. Turnuva yapacağız ve 20 hakemimiz gelecek. Baktığınızda bir sektör haline de dönüştürüyoruz. Biz dünyada en fazla turnuva düzenleyen ülkeyiz. Ekonomik anlamda da yaklaşık 50 milyon liralık bir değer oluşturuyoruz." diye konuştu.

Malatya, Dünya Tenisçilerini Ağırlayacak
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Malatya, Dünya Tenisçilerini Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement