Malatya İl Spor Güvenlik Kurulunun Kararı - Son Dakika
Spor

Malatya İl Spor Güvenlik Kurulunun Kararı

Yeni Malatayspor Kulübü, İl Spor Güvenlik Kurulunun, PTT 1. Lig play-off yarı finalinde Vartaş Elazığspor ile deplasmanda oynadığı ilk maç öncesi Malatya'da kamp yapan Adana Demirspor'un, güvenlik gerekçesiyle kentte antrenman yapmaması konusunda tavsiye niteliğinde kararının ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin açıklamada bulundu.

21.05.2016 23:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Malatayspor Kulübü, İl Spor Güvenlik Kurulunun, PTT 1. Lig play-off yarı finalinde Vartaş Elazığspor ile deplasmanda oynadığı ilk maç öncesi Malatya'da kamp yapan Adana Demirspor'un, güvenlik gerekçesiyle kentte antrenman yapmaması konusunda tavsiye niteliğinde kararının ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin açıklamada bulundu.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, son dönemlerde yaşanan olaylarla ilgili olarak taraflarınca yapılan açıklamalarda kulüp başkanı Adil Gevrek'in ortamı yumuşatan ve taraftarların gerginliğini azaltan yapıcı ve insancıl açıklamalarının bazı kurum ve kişilerce yanlış ve kendi anlamak istedikleri gibi anlaşıldığı belirtildi.

"Hiç kimsenin sayın başkanımız Adil Gevrek'in ve büyük Malatyaspor camiasının iyi niyetini suistimal etmeye ve bu büyük camiayı karalamaya hakkı yoktur. Malatya halkının misafirperverliği tüm Türkiye tarafından iyi bilinmektedir." ifadeleri kullanılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"06.12.2015'te oynanan Yeni Malatyaspor-Adana Demirspor karşılaşmasında rakip takıma tanınan 500 kişilik kontenjana rağmen Adana'dan gelen taraftarların mağdur olmaması için 800 kişilik taraftar grubu stada alınmış yenilgiye rağmen hiçbir olumsuz olay stadımızda yaşanmamıştır. Bu misafirperverliğimize rağmen 23.04.2016'da Adana'da oynanan karşılaşmaya Malatya'dan giden 140 kişilik taraftar gurubumuz Adana'ya 20 kilometre kala otobanda emniyet güçleri tarafından durdurulup, maç saatine kadar 6 saat boyunca aç ve susuz bir şekilde otoban kenarında bekletilmiştir. Emniyet güçleri tarafından yapılan açıklamaya göre maça yarım saat kala stada alınacağı söylenmiş fakat maç saati geldiğinde hiçbir gerekçe gösterilmeden seyircilerimizin stada alınmayacağı ve seyircilerimize geri dönmeleri söylenerek maça alınmamışlardır. Yeni Malatyaspor seyircilerinin tepkileri üzerine emniyet güçleri orantısız güç kullanıp seyircilerimizi toplayarak ve plastik mermi kullanarak darp etmiş bazı seyircilerimizin bu orantısız güç sonunda ciddi şekilde yaralanmış hatta kafalarından yaralanan seyirciler olmuştur."

Elazığspor maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle Adana Demirspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural'ın da eleştirildiği açıklamada, "Görevi teknik direktörlük olması gereken sayın Yılmaz Vural'ın açıklamalarını dehşetle dinlemekle birlikte esefle kınadığımızı belirtiriz. Sayın Vural maçın heyecanıyla yaptığı bu yanlış, futbolun birleştirici ruhuna aykırı sözlerinden dolayı Malatya halkından ve kamuoyundan özür dilemesini bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bu sıkıntılı günlerde fair-play anlayışının ön plana çıkması adına başkan Gevrek'in ortamı yumuşatan açıklamaları ve tavırlarının takdire şayan olduğu aktarılan açıklamada, Malatyaspor'u kimsenin şahsi emellerine yem edilmeyeceği vurgulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Malatya İl Spor Güvenlik Kurulunun Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement