Malatya'nın 3 Tabiat Parkı Olacak - Son Dakika
Yerel

Malatya'nın 3 Tabiat Parkı Olacak

Malatya\'nın 3 Tabiat Parkı Olacak

Doğa Ve Milli Parklar 15.bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Gürpınar Şelalesi Tabiat Parkı, Beydağı Tabiat Parkı ve Turgut Özal Tabiat Parkı ile Malatya’da 3 tabiat parkı olacağını bildirdi.

28.05.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa ve Milli Parklar 15.bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Gürpınar Şelalesi Tabiat Parkı, Beydağı Tabiat Parkı ve Turgut Özal Tabiat Parkı ile Malatya'da 3 tabiat parkı olacağını bildirdi.

Doğa ve Milli Parklar 15.bölge Müdürü Ayhan Deligöz, yaptığı açıklamada, bölge olarak Malatya'da 5 yılı geride bıraktıklarını söyledi. 2011 yılında kurulmalarına rağmen 35-40 yıllık bir teşkilat yapısı varmış gibi icraatlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Deligöz, "2015 yılı sonuna kadar 14 ile hizmet vermekteyiz. 2016 yılının birinci ayından itibaren 7 ile hizmet vermekteyiz. İkinci bir bölge müdürlüğü Şanlıurfa'da kuruldu. Güneyde bulunan illerin bir kısmı yeni bölge müdürlüğüne bağlandı. Bu sorumluluk alanımızdaki illerin sayısının düşmesiyle birlikte enerjimizi daha fazla diğer illere kaydırmasına vesile oldu. 14 ile hizmet verirken yetiştirememe durumu olabiliyordu. Çok şükür 7 ilde de hizmetlerimize devam ediyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu son ziyaretinde Malatya'ya bir tabiat parkı müjdesi vermişti. Bu park Gürpınar Şelalesi Tabiat Parkı idi. Elimizde daha önce olan Beydağı Tabiat Parkı vardı ve bu park 300 dönümdü. Burası 900 dönüme çıkartıldı. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Turgut Özal Tabiat Parkıyla beraber Malatya'da 3 tane tabiat parkımız olmuş olacak" şeklinde konuştu.

Doğal turizmi açısından Malatya'nın doğa turizmi potansiyeli yüksek olan illerden birisi olduğunu vurgulayan Deligöz, "Çalışmalarımız devam ediyor. En önemli projelerimizden bir tanesi Levent Vadisi'nin ziyaretçi potansiyelini artırmak. Oraya bir statü kazandırmayı hedefliyoruz. Eski Arapgir'in kurulduğu bölgede de doğa ve kültür turizmini daha etkin hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'nın 3 Tabiat Parkı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement