Malatya'nın En Eski Foto Muhabiri Göreve Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Malatya'nın En Eski Foto Muhabiri Göreve Devam Ediyor

Malatya\'nın En Eski Foto Muhabiri Göreve Devam Ediyor

Malatya’nın en eski foto muhabirlerinden 83 yaşındaki Yusuf Uğrar, 2016-2017 Futbol Sezonunda da yeşil sahalarda görev yapabilmek için sabit giriş kartını aldı.

29.08.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın en eski foto muhabirlerinden 83 yaşındaki Yusuf Uğrar, 2016-2017 Futbol Sezonunda da yeşil sahalarda görev yapabilmek için sabit giriş kartını aldı.

Malatya'nın en eski foto muhabiri olan Yusuf Uğrar'a Görüş Gazetesi adına spor müsabakalarını Foto Muhabiri olarak izleyebilmesi adına TFF Sabit Giriş Kartı verildi. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Malatya'nın en eski foto muhabiri olan Yusuf Uğrar'ın Hürriyet, Milliyet, Tercüman, Güneş başta olmak üzere Foto Muhabiri olarak hizmet verdiğini belirterek "Yusuf ağabeyimiz aynı zamanda Fotoğrafçı olması nedeniyle de tüm basın mensuplarına, filmleri banyo etmekten de başlayarak bizlere çok önemli hizmetler vermiştir. Malatya dışında gelen misafir basın mensuplarına da hep yardımcı olmuştur. Yerel basınımıza hizmetleri vardır. İlerleyen yaşına rağmen hala her maçı foto muhabiri olarak izleyerek görev yapmaktadır. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Malatya Temsilcisi Vahap Güner ise 57 yıldır sahalarda görev yapan Foto Muhabiri Yusuf Uğrar'a 2016-2017 futbol sezonu sabit Kartını vermenin onurunu yaşadıklarını belirterek "57 yıldır Malatya'daki tüm maçları Foto Muhabiri olarak izleyen Yusuf Uğrar 83 yaşında olmasına rağmen halen görev yapmaktadır. Kendisini bu özverisinden dolayı kutluyoruz" şeklinde konuştu.

Malatya'da 1959 yılından beri spor müsabakalarını izlediğini kaydeden Yusuf Uğrar'da "O günlerde Fotoğrafçılık önemli bir meslekti. Gazeteci dostlarımız çektikleri filmleri bana getirirlerdi. Sonra beni maçlara götürmeye başladılar. Bende 1959'dan beri hep sahalara gittim. Resimleri çektim, gazetelere verdim. Bu fotoğrafçılık mesleği yok olsa da Foto Muhabirliği başka bir heyecandır. 58 yıldır sahalardayım. TSYD'nin bana göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'nın En Eski Foto Muhabiri Göreve Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement