Malatya Tso Yönetiminden Rektör Kızılay'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Malatya Tso Yönetiminden Rektör Kızılay'a Ziyaret

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

18.08.2016 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşması için üniversite-sanayi iş birliğinin önemli olduğunu ifade etti. Üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesi noktasında Türkiye'de ciddi adımların atılmadığını belirten Erkoç, "Üniversitedeki hocalarımızın bilgilerini ortaya koyarak, iş dünyasına sunması lazım. İş dünyası da bu projeleri sermayesi ile harmanlayıp yeni projeler üretmeli. 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak, bunu katma değeri yüksek olan ürünlerle yapabiliriz. Bu da üniversite-sanayi işbirliğinin ciddi anlamda önemini karşımıza çıkarıyor. Üniversitedeki hocalarımızın iş dünyasının ufkunu açacak projeler üretip, sunması gerekiyor. İş dünyası da, bu projelere sermayeleri ile sahip çıkarak ülkede ciddi bir yatırım atağına geçmeli" şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise İnönü Üniversitesinin 1975 yılında kurulduğunu ve üniversitenin 45 yıllık köklü bir üniversite olduğunu aktardı. Kızılay, "Üniversitemizin 41 yıllık tarihinde rektörler hep dışarıdan gelmiş. Şehir ile olması gerektiği gibi güçlü bir iletişim ve güçlü bir kaynaşma sağlayamamış. 25 yıldır Malatya'da görev yapıyorum. Akademisyenliğimiz ve hekimliğimiz döneminde güçlü bir bağ kurduk. Şimdi de İnönü Üniversitesi Rektörlüğü dönemimizde bu bağı çok daha güçlü devam ettireceğiz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya Tso Yönetiminden Rektör Kızılay'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement