Malatya Türk Ocaklarından Suriye"De Türkmenlere Yapılan Saldırılara Kınama - Son Dakika
Yerel

Malatya Türk Ocaklarından Suriye"De Türkmenlere Yapılan Saldırılara Kınama

Malatya Türk Ocaklarından Suriye"De Türkmenlere Yapılan Saldırılara Kınama

Malatya Türk Ocağı Başkanı Nadir Günata, yaptığı basın açıklaması ile Suriye’de Türkmenlere yapılan saldırılara tepki gösterdi.

21.11.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Türk Ocağı Başkanı Nadir Günata, yaptığı basın açıklaması ile Suriye'de Türkmenlere yapılan saldırılara tepki gösterdi.

Günata yaptığı açıklamada Suriye'deki Bayır- Bucak Türkmenlerine yönelik katliamlar yapıldığını söyleyerek, ülke olarak ortak bir tavır sergilenmesini istedi. Günata, "Egemen güçleri sıcak denizlere inme planı katliamlarla gerçekleştiriliyor Suriye de Bayır-Bucak Türkmenlerine uygulanan zulüm hat safa ya ulaşmıştır. Karada Suriye askeri, havadan Rus askeri Çoluk çocuk demeden kan bağımız olan, soydaşlarımızı katletmektedirler. Bu meseleleri ülkücülerin sahiplenmesi ne kadar hazindir. Büyük Türk milletinin bir parçası olan Bayır- Bucak Türkmenlerini, bütün duyarlı sivil toplum örgütleri, kuruluşları, siyasi partiler sahiplenmelidir. Sınıra dayanan yirmi bin soydaşımız derhal korunmaya alınmalı, orta doğunun şekillenmesine göz yummamalıyız. Türk topraklarının heder olmasına müsaade etmeyeceğiz. Bizler buna razı olmayız" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya Türk Ocaklarından Suriye'De Türkmenlere Yapılan Saldırılara Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement