Malatya Valisi Toprak, Akçadağ'da - Son Dakika
Güncel

Malatya Valisi Toprak, Akçadağ'da

Malatya Valisi Toprak, Akçadağ\'da

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Akçadağ ilçesinde organik tarım ürünleri üreten iki tesisin açılışını gerçekleştirdi.

25.10.2016 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Akçadağ ilçesinde organik tarım ürünleri üreten iki tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Toprak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Genç Çiftçi Projesi kapsamında ilçede Çobanuşağı Mahallesinde istiridye mantar yetiştirme ve organik yumurta üretim tesisinin açılışını yaptı.

Toprak, açılışta yaptığı konuşmada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kırsal alanlardan şehirlere göçü önlemek için çok güzel bir proje gerçekleştirdiğini belirtti.

Bu projeleri hayata geçiren üreticileri tebrik eden Vali Toprak, şöyle devam etti:

"Bizler kırsal alanlarda üretmeyi teşvik edeceğiz ki ata, baba topraklarımızı terk edip, şehirlere göç etmek zorunda kalmayalım. Malatya'da bu projeden istifade eden 189 kişinin büyük çoğunluğunun kadın üreticilerimiz olması bizi daha da mutlu ediyor. Kadınlarımızın üretimin içerisinde olması, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlaması gerekiyor. Bizim kadınlarımız, her zaman en iyisini yapabilecek kabiliyettedir, yeter ki imkan sunalım. Bizler de idareciler olarak onlara her zaman destek olacağımızı her platformda tekrarlıyoruz. Bu projeyi hayata geçiren tüm paydaşlara teşekkür ediyor, yüksek kalitede ürünler üretip bol kazanç elde etmenizi temenni ediyorum."

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Zülküf Yıldırımoğlu ise, "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında projelerini hayata geçiren üreticileri gördükçe mutlu olduklarını kaydetti.

Yıldırımoğlu, kırsal alanda tarımsal faaliyetlerini devam ettirmek isteyen üreticilere bakanlığın desteklerini her geçen gün artırdığını belirterek, üretici sayısını arttırarak önce aile, sonra ülke ekonomisine katkı sağlamak gerektiğini kaydetti.

Açılışın ardından Vali Toprak ve beraberindekiler, tesisleri gezerek ilgililerden bilgi aldı.

Etkinliğe, Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mekselin Yıldız, mantar tesisi sahibi Hayriye Duman, tavuk çiftliği sahibi Nurhan Beyhan Gürcü ve mahalle sakinleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya Valisi Toprak, Akçadağ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement