Malatya ve Malatya'nın Kültürü Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Malatya ve Malatya'nın Kültürü Tanıtılacak

EMITT Fuarı, 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP-Büyükçekmece Fuar alanında gerçekleştiriliyor.

27.01.2016 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EMITT Fuarı, 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP- Büyükçekmece Fuar alanında gerçekleştiriliyor. Fuarda Malatya ve ilçelerinin doğal, kültürel, tarihi güzellikleri ile ürünleri 12. holde bulunan 96 metrekarelik stantta tanıtılacak.

Türkiye, Doğu Akdeniz ve Avrasya'nın en önemli turizm fuarlarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarının (EMITT) 20.si bu yıl 28-31 Ocak 2016 tarihleri arası İstanbul TÜYAP-Büyükçekmece Fuar alanında gerçekleştiriliyor. 2015 yılında düzenlenen EMITT Fuarına 71 ülkeden 4 bin 550 katılımcı, 500 davetli, 64 bin 350'si turizm sektörü temsilcisi olmak üzere toplam 140 binin üzerinde ziyaretçi katılmıştı. Dünyanın 5. büyük turizm fuarı olarak da gösterilen bu etkinlikte Malatya ve ilçelerinin doğal, kültürel, tarihi güzellikleri ile ürünleri tanıtılacak. Malatya 12. holde bulunan 96 metrekarelik stantta misafirlerini ağırlayacak.

Fırat Kalkınma Ajansı'nın finansal desteğiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kiralanan 96 metrekarelik standa, Malatya Büyük Şehir Belediyesi, Esenlik A.Ş., Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., Yeşilyurt, Battalgazi, Arapgir, Darende, Yazıhan ve Kuluncak belediyeleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli sektör temsilcileri katkı sağlıyor. Yarın başlayacak fuar öncesi son hazırlıklar yapılırken, fuarın ilk 2 gün sadece profesyonellere ve son 2 gün ise sektör temsilcileriyle birlikte halka açık olacağı bildirildi. Fuar süresince İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Şube Müdürü Ali Cengiz, Kültür A.Ş. Müdürü Sabri Akın ve diğer görevli personel stantta görev yapıp, ziyaretçileri ağırlayacak. Ziyaretçilere Malatya'yı tanıtıcı yayınlar da verilecek. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser'in de fuar açılışına katılması bekleniyor. Bu arada 30 Ocak Cumartesi günü, İstanbul'da bulunan Malatyalı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla, bir Malatyalılar Günü düzenleneceği ve misafirlere tereyağlı kayısı tatlısı ikram edileceği belirtildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya ve Malatya'nın Kültürü Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement