Malatyalılar, Ramazan Ayını Dolu Dolu Geçirdi - Son Dakika
Yerel

Malatyalılar, Ramazan Ayını Dolu Dolu Geçirdi

Malatyalılar, Ramazan Ayını Dolu Dolu Geçirdi

Malatya, 11 ayın sultanı Ramazan ayını manevi bir iklim ortamında geçirdi.

21.07.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya, 11 ayın sultanı Ramazan ayını manevi bir iklim ortamında geçirdi. Ramazan ayını değerlendiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Vatandaşlarımızın memnuniyeti ve mutluluğu bizim de memnuniyetimizi sağlıyor, gelecek adına bizleri daha çok etkinlik düzenlemeye sevk ediyor" dedi.

Malatya'nın sosyal hayatında önemli bir yeri bulunan Ramazan ayında birçok değişik etkinlik yapıldı. Aspuzu'da Ramazan Geceleri, Dini Yayınlar - Kitap Fuarı, Şerbet Çeşmesi ikramları ve Mahalle İftarları'nın yanı sıra bu yıl ilk defa ilçelerde Çarşı İftarları düzenlendi. Her kesimin yoğun ilgi gösterdiği 'Aspuzu'da Ramazan Geceleri'nde, Kur'an-ı Kerim tilaveti, tasavvuf konserleri, semah, oyun gösterileri, şiir dinletileri, ilahi ve ezgi konserleri, sanatsal faaliyetler, meddah gösterileri, ney dinletileri, tiyatro oyunları gibi etkinlikler yer aldı. Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi için de Büyükşehir Belediyesi'nce özel bir etkinlik düzenlendi. Kadir Gecesi'ne ilahileri ile Grup Dergah, Naat ve Şiir Dinletileri ile Seyfullah Kartal, Malatya'dan Ahmet Tayyar, İran'dan Çocuk Hafız Seccad Azizullah, İran'dan Ahmed Ebul Kasimi ve Güney Afrika'dan Abdurrahman Sadien katıldılar. Malatyalılar, özellikle Abdurrahman Sadien'in okuduğu Kur'an tilaveti ile Kadir Gecesini ruhuna uygun bir şekilde idrak etmenin hazzını yaşadılar.

Aspuzu'da Ramazan Geceleri etkinliğinin yanı sıra Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı'da Ramazan ayı süresince Malatyalıların akınına uğradı. Şerbet Çeşmeleri'nden ise binlerce vatandaşa şerbet ikram edildi. Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa ilçelerin tamamında çarşı iftarları düzenlenirken, 10 binlerce kişi bu iftarlara katılarak iftarını açtı. Ayrıca, Gezici AŞ Evi ile de özellikle kenar mahallelerde sıcak iftar yemeği dağıtımı yapıldı. Toplam 21 mahalleyi ziyaret eden Gezici AŞ Evi tarafından yine on binlerce kişiye iftar yemeği verildi.

Ramazan etkinliklerine sık sık katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen etkinlikler nedeniyle vatandaş memnuniyetinin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın memnuniyeti ve mutluluğu bizim de memnuniyetimizi sağlıyor. Çalışma şevkimizi daha da artırıyor. Hem dinimiz açısından hem de geçmişten gelen geleneklerimizin günümüze taşınması açısından önemli gördüğümüz Ramazan etkinliklerimizin yoğun ilgi görmesi, gelecek adına bizleri daha çok etkinlik düzenlemeye sevk ediyor" sözlerini kaydetti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatyalılar, Ramazan Ayını Dolu Dolu Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement