Malatyalıların Yardımları Bayır Bucak Türkmenlerine Ulaştı - Son Dakika
Yerel

Malatyalıların Yardımları Bayır Bucak Türkmenlerine Ulaştı

Malatyalıların Yardımları Bayır Bucak Türkmenlerine Ulaştı

Malatyalı hayırseverler tarafından verilen fitre ve zekatlar Anadolu Selçuklu Ocakları yönetimi tarafından Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırıldı.

10.07.2016 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatyalı hayırseverler tarafından verilen fitre ve zekatlar Anadolu Selçuklu Ocakları yönetimi tarafından Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırıldı. Genel başkan Ayetullah Geçen, bölgede bir Türkmen Devletinin kurulması için canla başla mücadele edeceklerini söyledi.

Malatya'da hayırsever işadamları ile vatandaşlar tarafından verilen zekat ve fitreler Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayettullah Geçen ve yönetim kurulu üyeleri İkbal Bilgili, Abuzer Mete ve Hamza Kul tarafından Suriye'deki Türkmen Dağı'nda bulunan bayır bucak Türkmenlerine ulaştırıldı.

Burada Sultan Abdulhamit Tugayı Komutanı Ömer Abdullah ile görüşüp yardımları ileten Geçen ve yönetimi yaralı Türkmenleri de ziyaret etti. Malatya'da bazı hayırsever işadamlarının katkıları ile topladıkları yardımları Türkmenlere ulaştırdıklarını belirten Geçen, yardımda bulunan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Türkmen Dağı'nda bağımsızlık için mücadele eden Türkmenlerle birlikte olduklarını kaydeden Geçen, "Cenabı Allah nasip ederse İnşallah Bayır bucak bölgesinde bir Türkmen devletinin kurulması için canımızla başımızla kanımızla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yeni kurulacak Türkmen Dağı'ndaki devletimizin şimdiden vatanımıza milletimize hayırlı olmasını Rabbimden temenni ediyorum. Altını çizerek söylemek istiyorum devletin yönetim şeklinin başkanlık sistemine geçişi ile birlikte bayır bucak Türkmen bölgesi Türkiye Cumhuriyeti Devletine bir hediyemiz olacaktır. Cenabı Allah bunu hayırlara vesile kılsın" diye konuştu.

Geçen tarafından Türk Bayrağı hediye edilen Sultan Abdulhamit Tugayı Komutanı Ömer Abdullah'ta yaklaşık 5 yıldır Türkmen dağında vatanlarını koruma adına mücadele ettiklerini belirterek "İslam'ın Kelimeyi Tevdihi başımızın tacıdır, Ay Yıldızlı bayrak ta bizim yüreğimizdir. Sonuna kadar mücadelemiz devam edecek" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatyalıların Yardımları Bayır Bucak Türkmenlerine Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement