Malazgirt'te Av, Yaban Hayat ve Biyokaçakçılık Semineri - Son Dakika
Yerel

Malazgirt'te Av, Yaban Hayat ve Biyokaçakçılık Semineri

Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü, Malazgirt'te Av, Yaban Hayat ve Biyokaçakçılık semineri verdi.

11.04.2014 14:52  Güncelleme: 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğünce, Malazgirt ilçesinde "Av, Yaban Hayat ve Biyokaçakçılık" semineri verildi.

Malazgirt Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde biyolojik çeşitlilik ve biyokaçakçılık konusunda bilgi veren Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Ferzende Saygın, Türkiye'nin biyoçeşitlilik bakımından Avrupa ve Ortadoğu'nun en zengin ülkelerinden biri olduğunu söyledi.

Saygın, "Ülkemizde çok sayıda çiçekli bitki, memeli ve sürüngen hayvan, kuş ve balık bulunmakta" dedi.

Sinevizyon gösterimiyle sunum yapan Orman Mühendisi Evren Göral ise biyokaçakçılık konusunda avcılarımızın gerekli duyarlılığı göstermesini ve yurt dışına kaçırılan bitki ile hayvan türlerinin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Göral, "Av sahalarında gördüğünüz ve karşılaştığınız yabancı kişilere mutlaka av yapma belgelerinin olup olmadığını sorun. Bunu yapan yabancıysa ne yapmaya çalıştıklarını anlamaya çalışın ve durumu jandarmaya haber verin" diye konuştu.

Malazgirt Avcılar Derneği Başkanı Devrim Yağcı da ilçenin zengin av bölgelerinde vatandaşların bilinçsiz avlanmaya devam ettiğini bildirdi.

Av yasağı ile ilgili sorumlu kurumların alanları kontrol etmesi ve bu konuya ilişkin bilgilendirme yapması gerektiğini ifade eden Yağcı, "Dernek olarak kesinlikle kaçak avlanan kişilere göz açtırmayacağız. Avlanmak isteyenler gelip derneğimize üye olduktan sonra, rahatlıkla avlanabilirler. Kaçak avlanmanın büyük cezaları var. Avlananlar ceza almamak için mutlaka derneğimizden izin almalı" dedi.

Seminere dernek üyeleri katıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malazgirt'te Av, Yaban Hayat ve Biyokaçakçılık Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement