Malazgirt'te İnşaat Sezonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Malazgirt'te İnşaat Sezonu Açıldı

Malazgirt\'te İnşaat Sezonu Açıldı

Muş’un Malazgirt ilçesinde istihdama en çok katkı sağlayan sektörlerin başında gelen inşaat sektörü başladı.

07.05.2016 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Malazgirt ilçesinde istihdama en çok katkı sağlayan sektörlerin başında gelen inşaat sektörü başladı.

Malazgirt'te en çok istihdam sağlayan sektörlerin başında gelen inşaat sektörünün başlaması işsiz gençleri sevindirdi. İlçede faaliyet gösteren ve Malazgirtli gençlerinin iş umudu olan Malazgirt beton, 1 milyon TL harcayarak yeni bir beton pompa aracı satın aldı. Açtıkları inşaat firmalarında sayısız işsiz genci çalıştırarak onların evlerine ekmek götürmesine vesile olan firma yetkilileri Tahir Özedağ, Cevdet ve Behçet Uzundemir kardeşler, ilçede yaşayan işsiz gençlere istihdam sağlamak için açtıkları beton santraline yani bir beton pompası aldılar. İşsiz gençlerinin umudu olan firma yetkilileri, ilçede ciddi bir işsizlik olduğunu dile getirdiler. Firma yetkilileri, "Malazgirt ilçemizde ciddi bir işsizlik var. Gençlerimiz buralarda iş bulamadıkları için genelde batıya gidip çalışmak zorunda kalıyor. Bizde firma olarak tüm yatırımlarımızı bu tarihi ilçeye yapma kararı aldık. Bizler bu ilçenin bir evladıyız. Buradaki işsiz gençlerimizin başka yerlere gidip çalışmasına gönlümüz el vermiyor. Bizlerde bu tesisi kurarak ilçemizdeki işsiz gençlerimize iş kapısı açmak istedik. Allaha çok şükür çok sayıda işsiz gencimize iş kapısı açmanın mutluluğu içerisindeyiz "dediler.

Eskiden ilçedeki tüm inşaat sahiplerinin betonlarını başka il ve ilçelerden getirdiklerini ifade eden firma yetkilileri, "Çok şükür artık ilçemizdeki inşaat firma sahipleri başka il ve ilçelere bağlı kalmadan buradan beton ihtiyaçlarını karşılaya biliyorlar. Buda ilçemizde yapılan inşaatların yatırımlarının ilçemizde kalmasına vesile oluyor. Ayrıca kurduğumuz tesisle başka il ve ilçelere beton verebiliyoruz. Buda bizleri hayli memnun ediyor. Allah nasip ederse işlerimizi daha da büyütüp ilçedeki işsiz gençlerimize iş vermeye çalışacağız" ifadelerini kulandılar.

İşsiz gençlerden Eyüp Tekdemir, "Tüm kış buyunca kahvelerden çıkmadık. Çünkü ilçemizde iş imkanı yok denecek kadar az. Bu firma olamasaydı bizde arkadaşlarımız gibi gidip başka il ve ilçelerde çalışacaktık. bu firma sayesinde evlerimize ekmek götürebiliyoruz. İlçe ekonomisine faydalı olan bu beton santralını açan herkesten Allah razı olsun" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malazgirt'te İnşaat Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement