Malazgirt'te 'Kariyer Günleri' Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Malazgirt'te 'Kariyer Günleri' Etkinliği

Malazgirt\'te \'Kariyer Günleri\' Etkinliği

20 arasında tamamlayarak hayata atıldığını belirterek, “Bizden referans istediler, yazacak kimsemiz yoktu.

28.03.2017 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20 arasında tamamlayarak hayata atıldığını belirterek, "Bizden referans istediler, yazacak kimsemiz yoktu. Bu ülkede torpil olduğundan bahsediliyor ya hakikaten iki kişi yazamadım" dedi.

Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 'Kariyer Günleri'nin konuğu Muş Valisi Seddar Yavuz oldu. Son yıllardaki okul yatırımlarına değinen Vali Yavuz, "Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz, son yıllardaki okul yatırımlarına bakarsanız sizlere verdiğimiz değeri görürsünüz. İsteriz ki valiler, doktorlar, öğretmenler sizler olun. Türk milleti kavramını etnik bir kavram olarak kullanmıyoruz. Biz Türk milleti kavramına Kürt, Türk, Arap, Çerkez'in oluşturduğu kültürel bir birliktelik olarak tanımlıyoruz. Boşnak birinin Başbakan olma, Kürt birinin Cumhurbaşkanı olma ihtimali var. Rahmetli Turgut Özal da 'ben Kürt'üm' dedi ve anket yapılsa en sevilen 5 kişi arasında çıkar. Türkiye'nin en büyük sorunu paradigma. Zihinlerimizde ördüğümüz olumlu olumsuz duvarlar var, bu duvarları yıkmadan yolumuza devam edemeyiz. Irkçılıkla, kafatasçılıkla bir yere varamayız. Kişisel tecrübelerimden anlatmak istiyorum. Eskişehir'de kasaba olan bir yerde 8 çocuklu bir ailenin 6. çocuğuyum. İlkokulu memleketimde bitirdim. Eskişehir'deki bir okula kaydoldum. Öğretmenim demiş ki 'bu çocukta bir gelecek görüyorum.' Köyde değil de şehirde okursa başarılı olacak. Bende onu bir anne gibi kabul etmeye başladım. Hiç rehberim olmadı. Sebebini bilemiyorum, ama böyle bir mesleği seçme arzusu oldu bende. Liseyi dereceyle bitirdim. Başardık, daha çok keyif almaya başladım. İkincilik hiçbir zaman beni mutlu etmedi. Benim için başarı olmadı. Bin 100. olarak İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimleri Fakültesini kazandım. Üniversiteyi çalışarak okudum, o şartlara rağmen ilk 15-20 arasında tamamlayarak hayata atıldım. Kaymakamlık sınavına çalıştım ve kaymakam olarak atandım. Bizden referans istediler, yazacak kimsemiz yoktu. Bu ülkede torpil olduğundan bahsediliyor ya hakikaten iki kişi yazamadım. Vali, milletvekili, müsteşar kimseyi tanımıyorum. Fakat çok çalıştım, mülakatta istediğiniz yerden sorun dedim. İki soru sordular bilemedim, bilmediğim halde bilmiyorum diyebilme cesaretini aradıklarını fark ettim. Özgüvenim hoşlarına gitti, bu sefer normal sorular sormaya başladılar. Sonra liste açıklandı ve baktım beni almışlar. Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'nde soyluluk geleneği yoktur. Çalışın fark oluşturun, fark oluşturursanız mutlaka sizi gören olur. Kimseyi aramadan, bir şey yapmadan aradılar ve Uşak Valisi olduğum söylendi. Uşak Valisi olarak atandım, emeğin asla boşa gitmeyeceğine inananlardanım. Hak ve hukukun yanında yer alın. İyi çalışın, devletin elbette yanlış yönleri var, ama devleti yıkmayı, zayıflatmayı asla düşünmedim" dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Yavuz, "Hangi alana yeteneğimiz, kabiliyetimiz varsa onlara bakmalıyız. Sınıfınızda olan 30 kişi ile objektif değerlendirme yapabilirsiniz. Başka ne yapılabilir, aile çevresi. Bunların tavsiye ve tercihleri etkili olabilir. Hangi alandan daha başarılı olacağı tespit edilir. Çok iyi Türkçe ve matematik çözüldüğünde 'bundan kaymakam, vali olur' diye bir yanlış algı var. İnsanları sevmeyen, konuşmayan biri olursanız bizim meslek size zor. Meslek seçimi, kişilik özelliklerinizle de ilgili olmalı, tahammül olmalı. Hayata pozitif bakabilen olun, reaktif insanlar karşılaştıkları sorunlarda karşı tarafı suçlarlar. 'Acaba bu sorunda benim bir katkım var mı?' Düşünmez, başkasını suçlar. Şartların imkansızlığından yakınır. 'Öğrencim iyi yetişmemiş, daha iyi anlatmalıyım' diyen öğretmen olmalı. Bu ülkede makam, mevkisi sahibi olan insanlar dahil olmak üzere biz anlık karşılaştığımızda onlarla yüzleşiriz. İlke ve prensipleriniz olmalı. Fransa'da bomba patlarsa herkes Fransız oluyor. İngiltere'de terör eylemi olsa dünya ayağa kalıyor. Irak'ta bomba patlayınca aynı kesimler tepki göstermiyor. Batılı kutsanmış, değerli, kıymetli insan. Doğuda olunca istatistikten ibaret ve küçük bir kınama. Doğulu ve Müslüman olunca çokta bir kıymeti yok. Akademik başarı ile hayat başarısı örtüşmez. Hayat başarılarına baktığımızda yok. Hedef sadece o dalda iyi olmak değil, aynı zamanda iyi insan olmaktır. Ben de Galatasaraylıyım ama buna bakarken Galatasaraylı olmak 90 ve 2000'li yılların başında bir başarı vardı. Örneğin renginde bir mantığı yok. Rengi seversin mantığı yoktur, zevkleri tartışma konusu haline getirmeyin. Siyahı seven birisine 'sevilir mi' dediğiniz zaman kişiyi incitirsiniz, inançlarda hakeza öyle. İnsanların inançlarını değiştirmek gibi bir vazifemiz yok bizim, taraftarlık dediğiniz şey fikir sahibi olunmadan olursa kavga ve küslükle biter. Halkların kardeşliğinde bir şey yok. Ama hakların kardeşliği deyip insanları katledebiliyorlar. Düşüncelerimizle eylemlerimiz arasındaki makas ne kadar darsa o kadar tutarlı bir insanız" diye konuştu.

Etkinliğe İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Uğurlu, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, Okul Müdürü Dinçer İpek, okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malazgirt'te 'Kariyer Günleri' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü kutladı
    06 Nis Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü kutladı

    Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Çakır, AA'nın Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmakta büyük bir rol oynadığını belirterek, kurumun başarılı çalışmalarına ve güvenilir habercilik anlayışına vurgu yaptı. Ayrıca, Anadolu Ajansının kuruluşunda emeği geçenleri şükranla anarak, tüm çalışanlara başarılar diledi.

  • Dublin'deki Müslümanlar Ramazan Ayında Bir Araya Geliyor
    06 Nis Dublin'deki Müslümanlar Ramazan Ayında Bir Araya Geliyor

    İrlanda'nın başkenti Dublin'deki Müslümanlar, her ramazan düzenlenen iftar programlarında bir araya geliyor. Dublin'deki İslam Kültür Merkezi, iftar programlarına ev sahipliği ederek, ülkede yaşayan Müslümanların bir araya gelmesine vesile oluyor. İslam Kültür Merkezi Müdürü Ahmed Husain ve Sosyal Yardım Ofisi Temsilcisi Amilah Ali ile iftarlara katılanlar, AA muhabirine ramazan ayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • MHP Ürgüp'te seçimleri yenileme kararı aldı
    06 Nis MHP Ürgüp'te seçimleri yenileme kararı aldı

    MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp'te yapılan usulsüzlüklere yapılan itirazlar sonucunda seçimlerin yenilenmesi kararı alındığını duyurdu.

  • Ruanda Soykırımı: Uluslararası Güçlerin Vekalet Savaşı
    06 Nis Ruanda Soykırımı: Uluslararası Güçlerin Vekalet Savaşı

    Ruanda'da 1994'te yaşanan soykırımın mağdurları, soykırımın uluslararası güçlerin vekalet savaşından kaynaklandığını ve uluslararası toplumun sessiz kaldığını eleştiriyor. Sağ kurtulanlar, soykırımın önlenebilir bir insanlık felaketi olduğuna inanıyor. Soykırımın nedeni toprak ve kaynakların kontrol altına alınması isteği olarak belirtiliyor. Ruanda hükümetinin cezalandırma, inkar ve manipülasyonlarına inanılmaması gerektiği vurgulanıyor.

  • BTK Akademi, Anadolu'nun farklı bölgelerinde eğitim programları açacak
    06 Nis BTK Akademi, Anadolu'nun farklı bölgelerinde eğitim programları açacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyet gösteren BTK Akademi, lise ve üniversite öğrencilerine siber güvenlikten yapay zekaya kadar çeşitli konularda eğitimler verecek. İstanbul ve Ankara'nın ardından Anadolu'nun farklı bölgelerinde açılacak programlarla gençlerin bilgi ve birikim düzeylerini artırması hedefleniyor. Eğitimler ücretsiz olarak sunulacak ve katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç: Seçime gölge düşürmeye çalışanlara aman vermeyerek başarılı olduk
    06 Nis MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç: Seçime gölge düşürmeye çalışanlara aman vermeyerek başarılı olduk

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, Ürgüp ilçesinde seçimlerin yenilenmesi kararına ilişkin yaptığı açıklamada, MHP'nin usulsüzlükleri takip ettiğini ve hukuki mücadelede başarılı olduğunu belirtti. Kılıç, seçimlerin 2 Haziran 2024'te yenileneceğini ve MHP'nin adayı Mustafa Öz ile birlikte Ürgüp için çalışacaklarını ifade etti.

  • Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti
    06 Nis Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti

    Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti. Ziyarette ilçenin genel durumu ve belediyenin geleceğe yönelik projeleri üzerinde konuşuldu.

  • CHP'li Kadir Aydar Ceyhan Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    06 Nis CHP'li Kadir Aydar Ceyhan Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ceyhan'da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak görevine başladı. Aydar, binlerce Ceyhanlıya hitap ederek teşekkürlerini iletti ve 112 mahallesinde yoğun şekilde hizmet vereceklerini vurguladı.

  • Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük mazbatasını aldı
    06 Nis Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük mazbatasını aldı

    Malatya'nın Pütürge ilçesinde seçimleri kazanarak yeniden başkanlığa seçilen Mikail Sülük mazbatasını aldı. İkinci dönem için mazbatasını alan Sülük, çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

  • Türkiye'nin İhracatında 14 İl 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi
    06 Nis Türkiye'nin İhracatında 14 İl 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi

    Ticaret Bakanlığı, yılın ilk çeyreğinde 14 ilin 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. Türkiye ekonomisinin büyüme gösterdiği ve ihracatın arttığı belirtilen açıklamada, illerdeki ihracat artışlarının yerel kalkınmaya katkı sağladığı ifade edildi.

  • Mustafakemalpaşa'nın 47. Belediye Başkanı Şükrü Erdem göreve başladı
    06 Nis Mustafakemalpaşa'nın 47. Belediye Başkanı Şükrü Erdem göreve başladı

    CHP'li Şükrü Erdem, mazbatasını alarak yeni görevine resmen başladı. Erdem, halka layık olmak için var gücüyle mücadele edeceğini belirtti.

  • Bilecik Pazaryeri'nde Yerel Gazeteci 1 Oy Farkla Muhtar Oldu
    06 Nis Bilecik Pazaryeri'nde Yerel Gazeteci 1 Oy Farkla Muhtar Oldu

    Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Gümüşdere köyünde yapılan muhtarlık seçiminde yerel gazeteci Sedat Ceylan, en yakın rakibine 1 oy fark atarak köyün yeni muhtarı seçildi. Ceylan, 6 yıldır ulusal ve yerel haber muhabiri olarak görev yapmaktadır.


Advertisement