Malazgirt'te Üniversiteye Hazırlık Kursu - Son Dakika
Yerel

Malazgirt'te Üniversiteye Hazırlık Kursu

Malazgirt\'te Üniversiteye Hazırlık Kursu

Muş’un Malazgirt Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu’nun destekleriyle İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde ücretsiz YGS ve LYS’ye hazırlık kursları açılıyor.

08.09.2015 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Malazgirt Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu'nun destekleriyle İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde ücretsiz YGS ve LYS'ye hazırlık kursları açılıyor.

1 Ekim 2015 tarihinden itibaren kursları Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde başlatacaklarını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu, açık öğretim öğrencileri ve orta öğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler için başlatılan bu kurslara kayıt için başvuruların 1-22 Eylül 2015 tarihleri arasında alınmaya başlandığını kaydetti. Aydınoğlu, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde, açık öğretim öğrencileri ve orta öğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik üniversite sınavlarına hazırlık kursu açtık. Amacımız ilçemizin eğitim seviyesi üst düzeylere çıkarmak ve üniversitelere daha çok öğrenci göndermektir" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fehim İbek ise, açılacak kursun ücretsiz olduğunu ve dileyen herkesin başvurabileceğini belirterek, "Kurslara kayıt yaptırmak isteyenlerin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze gelerek başvuru formu doldurmaları gerekmektedir. Açık öğretim lisesi öğrencileri ve liseyi bitiren mezun durumdakilere yönelik verilecek hazırlık kursları ücretsizdir. Hafta içi 09.30 -15.30, 18.00-21.00 saatleri arasında, hafta sonu ise 10.00-15.00 saatleri arasında açılacak kurs; matematik, dil ve anlatım, fizik, kimya, biyoloji, tarih ve coğrafya alanlarından oluşuyor. 10 ila 20 kişilik sınıflarda Haziran 2016'ya kadar devam edecek kurslar Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binamızda gerçekleştirilecek. Kurslar bu binamızın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce kurs merkezi olarak belirlenen ve 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamındaki okullarda da açıldı. Geçen yıl açılan kurslarımıza katılan 25 kursiyerlerimizin tamamı YGS barajını geçmişlerdi. YGS ve LYS sonuçlarına göre tercih yapan 16 kursiyerimiz, üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşmişlerdi" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malazgirt'te Üniversiteye Hazırlık Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement