Malazgirt'ten Dünya İkinciliğine - Son Dakika
Yerel

Malazgirt'ten Dünya İkinciliğine

Malazgirt\'ten Dünya İkinciliğine

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Adaksu köyünde ikamet eden ve Gymnasıade 2016 Trabzon Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatları’nda sakat olmasına rağmen 3 bin metrede dünya ikincisi olan Berfin Barışer, eğitim masraflarının karşılanması için destek bekliyor.

12.08.2016 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Adaksu köyünde ikamet eden ve Gymnasıade 2016 Trabzon Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatları'nda sakat olmasına rağmen 3 bin metrede dünya ikincisi olan Berfin Barışer, eğitim masraflarının karşılanması için destek bekliyor.

Muş Spor Lisesi'nde 10. sınıf öğrencisi olan Berfin Barışer, zor şartlar altında atletizm müsabakalarına hazırlandı. 8 kardeşli bir ailenin çocuğu olan Barışer, sakatlığı bulunmasına rağmen katıldığı Gymnasıade 2016 Trabzon Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatları'nda 3 bin metrede dünya ikincisi oldu. Daha önce de ulusal ve uluslar arası müsabakalarda çeşitli dereceler elde eden başarılı sporcu Barışer, eğitim masraflarının karşılanması için destek bekliyor.

"Ailemin desteğiyle hırslandım"

Öğretmenlerinin yönlendirmesi üzerine spor alanına yöneldiğini söyleyen Barışer, "Ben Adaksu İlk ve Ortaokulu'nda okuduğum dönemde, Sedat Hoca diye bir hocam vardı. O benim atletizmle tanışmama vesile oldu. İlk koşularımı köyümde yapmaya başladım. Çok zor şartlarda antrenmanlar yapmaya başladım. Okulumda katıldığım tüm yarışları kazanınca, Sedat Hocam benim bu yeteneğimi gördü ve değerlendirmek istedi. Malazgirt'te katıldığım koşularda da birinci oldum. Ailemin de desteği olunca daha da çok hırslandım. Sonrasında hocalarımın isteği üzerine Muş'taki spor lisesine yazıldım. Muş'taki atletizm hocalarım bana çok yardımcı oldular. Özelikle Naim, Metin, Murat ve Aydın hocaların çok yardımcı oldular. Muş Valimiz Sayın Seddar Yavuz'a çok teşekkür ediyorum. Bizzat babamı telefonla arayarak bizlere destek olacağını söyledi. Yılmadım, çok çalıştım ve çok şükür dünya ikincisi oldum" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malazgirt'ten Dünya İkinciliğine - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement