Malazgirt TKDK ile Kalkınıyor - Son Dakika
Yerel

Malazgirt TKDK ile Kalkınıyor

Malazgirt TKDK ile Kalkınıyor

Muş'un Malazgirt ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından 8 projeye 10 milyon 400 bin TL hibe kredi veriliyor.

01.10.2014 16:48  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Malazgirt ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 8 projeye 10 milyon 400 bin TL hibe kredi veriliyor.

Vali Vedat Büyükersoy, TKDK tarafından Malazgirt ilçesinde desteklenecek projeler kapsamında yapılan işletmeleri gezdi. Projelerle ilgili Vali Vedat Büyükersoy'a bilgi veren TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan,il koordinatörlüğü olarak proje kabullerine başladıkları günden bugüne kadar Malazgirt'te 8 yatırımın sözleşmesine imza atıldığını söyledi. Yatırımların birinin 2013 yılında tamamlandığını ve 6'sının da hızla tamamlanmakta olduğunu ifade eden Mehmet Emin Turan, bir yeni yatırım için ise sözleşme aşamasına geldiklerini kaydetti. Yapılacak bu yatırımların Malazgirt tarımına hız kazandıracağını vurgulayan Turan; "Yem üretimi başta olmak üzere bitkisel üretimin karlılığını ve dolayısı ile verimliliğini artırmasına, bunun yanında hayvansal üretimde AB standartlarında ve özgün işletmelerin bir model oluşturmasına katkı sağlayabilirsek işte o zaman bu günlerin haklı gurunu yaşıyor olacağız" dedi.

Bunlarla yetinmediklerini ifade eden Emin Turan şöyle konuştu; "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Muş İl Koordinatörlüğü olarak, ilimizde faaliyetlerimizi tüm hızıyla sürdürmekteyiz. İlimiz genelinde hayvancılığın yanı sıra süt ve etin işlenmesine, meyve ve sebzelerin depolanmasına, arıcılığa, kültür balıkçılığına ve birde restoran yatırımına hibe desteği sağladık, sağlıyoruz. Önümüzdeki aylarda duyurulacak olan 13. Başvuru Çağrı İlanımız ile süt ve et üretiminden balıkçılığa, arıcılıktan süs bitkileri yetiştiriciliğine, yeme içme yerlerinden otellere kadar 200'e yakın farklı kalemlerde girişicilerin, yatırımcılarımızın projelerini kabul ediyor olacağız."

İl Koordinatörlüğü olarak faaliyete başladıkları günden itibaren Muş geneli yaptıkları stratejik planlamaları kısa, orta ve uzun vadeli olarak yürüttüklerini dile getiren Turan, "IPARD Programının uygulanmasının sonuna kadar olan süreçleri periyodik olarak hayata geçirmeye çalışıyoruz. 2015 yılı ortalarına kadar proje kabullerine devam edeceğimiz 1. IPARD Programı için ön gördüğümüz hedef İlimize 120 Milyon TL'lik yatırımı kazandırmak. Bununda ötesinde yine önümüzdeki yılın 2. Yarısında proje kabullerine başlamayı planladığımız 2. IPARD Programı ile birlikte 250 Milyon TL tutarında bir yatırımı İlimize kazandırmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede aralıksız sürdürdüğümüz çalışmalarla İlimizde oluşturduğumuz alt yapının artık taçlanması bu işletmelerde olacaktır. Tarımsal üretimin ekonomik kazanca dönüşmesinde büyük olanak sağlayan tarıma dayalı sanayiye sağladığımız destekler bir çok imkana da zemin hazırlayacak. Yapılacak yatırımlar ile İlimiz tarımı, kırsalı kalkınacak, istihdam imkanları oluşacak ve İlimiz hak ettiği konuma hızla ulaşacaktır" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malazgirt TKDK ile Kalkınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement