Malazgirt Zaferi'nin 944. Yıldönümünde Şenlik Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Malazgirt Zaferi'nin 944. Yıldönümünde Şenlik Düzenlendi

Malazgirt Zaferi\'nin 944. Yıldönümünde Şenlik Düzenlendi

Mersin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından, Malazgirt Zaferi’nin 944. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde şenlik düzenlendi.

28.08.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından, Malazgirt Zaferi'nin 944. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde şenlik düzenlendi.

Mersin Kent Ormanı'ndaki şenlik 120 yetim çocuğun katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mersin Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Nacar, "Türklerin Anadolu'ya girişini sağlayan Malazgirt Zaferi'nin 944. yıldönümünü düzenlemiş olduğumuz bu anlamlı şenlikle 120 yetim çocuğumuzu bir araya getirdik. Tam 944 yıl önce Sultan Alparslan'ın sadece Anadolu'nun kapılarını Türklere açmasının yanı sıra Anadolu'yu İslam ve Türklerle buluşturmuştur. Tatbikatı dahi yapılmadan dünyanın o zamanki en büyük ordusu Bizans ordusuna karşı az sayıda bulunan ordumuz hilal taktiği ile Bizans ordusunu perişan etmiştir" dedi.

Çocukların ecdatlarını tanımaları, bu ülke topraklarının kolay elde edilmediğini bilmeleri adına her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirten Nacar, Mersin Gençlik Merkezi olarak etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şenlik, yetim çocuklar için düzenlenen, halat çekme, çuval yarışları, okçuluk talimi gibi çeşitli oyunlardan sonra tamamlandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malazgirt Zaferi'nin 944. Yıldönümünde Şenlik Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement