Malazgirt Zaferi Törenle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Malazgirt Zaferi Törenle Kutlandı

Malazgirt Zaferi Törenle Kutlandı

Malazgirt Zaferinin 944. yıldönümü törenle kutlandı.

26.08.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malazgirt Zaferinin 944. yıldönümü törenle kutlandı.

Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ersoy Yıldı'nın da katıldığı kutlamalar, Zafer Anıtının bulunduğu alanda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere birçok siyasinin gönderdiği mesajlar okundu. Mesajların okunmasından sonra Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, bir konuşma yaparak Malazgirt Zaferinin önemine değindi. Tarih boyunca Türk milletinin büyük zaferler kazandığını hatırlatan Kaymakam Kırlı, "Bugün 26 Ağustos 1071 tarihinde kazanılan ve Anadolu'muzun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferinin 944. yıldönümünü gururla kutlamak amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Türk tarihi diğer milletlere örnek olacak birçok zaferle doludur. İlk Türk medeniyetlerinden başlayarak ve Türkiye Cumhuriyeti kuruluncaya kadar Türk milleti pek çok zafer kazanmıştır" dedi.

Malazgirt Zaferinin Anadolu'nun Türkleşmesi ve İslamlaşma sürecinde çok önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Kaymakam Kırlı, "Ancak bugün üzerinde dolaştığımız bu güzel topraklarımız ve bu ülkeye baktığımızda, Malazgirt Zaferinin ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Bundan tam 944 yıl önce tümüyle bu zaferde şehit olmuş Alparslan ve ordusu bize eşsiz bir zafer hediye etmişlerdir. Malazgirt Zaferi, Anadolu coğrafyasının Türkleşme ve İslamlaşma sürecine kapıları açan büyük bir başarının adıdır. Bu zafer, bütün İslam dünyasında sevinçle karşılanmıştır" diye konuştu.

ŞEHİT BİNBAŞI ARSLAN KULAKSIZ ANILDI

Birlik ve beraberliğe dikkat çeken Kaymakam Kırlı, 27 Temmuz tarihinde silahlı saldırı sonucu şehit edilen Malazgirt İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'a rahmet dileklerinde bulundu. Malazgirt Zaferi'nin 944. yıldönümü heyecanının yaşandığını vurgulayan Kırlı, şunları söyledi: "Hepimizin bildiği gibi devlet ve millet olarak zor bir süreçte devam etmekteyiz. Birlik ve beraberliğimiz yok edilmeye çalışılmaktadır. Bu tehditler büyük bir zaferin kazanıldığı yer olan Malazgirt'e sıçramış bulunmaktadır. Hayatı başarılarla geçmiş Malazgirt Garnizon Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız şehit olmuştur. Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, binbaşımı bir kez daha rahmetle anıyor, değerli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Herkes bilmelidir ki biz bu ilçede hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Malazgirt Zaferinin 944. yıldönümünü heyecan ve gururla kutlarken, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve komutan Alparslan'dan günümüze tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyoruz."

Yapılan konuşmanın ardından temsili Sultan Alparslan ve erleri tören alanına geldi. Temsili Sultan, şehrin anahtarını İlçe Kaymakamı Soner Kırlı'ya teslim etti. Tören resim sergisiyle devam etti.

Öte yandan, tören nedeniyle emniyet teyakkuza geçti. Tören alanı etrafında ve ilçede polis kuş uçurtmadı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Malazgirt Zaferi Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement