Malcolm X'in Kızından Trump'a Eleştiri - New - Son Dakika
Güncel

Malcolm X'in Kızından Trump'a Eleştiri - New

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Malcolm X,'in 91. doğum günü için düzenlenen tören Malcolm X'in kızı Malaak Shabazz ile röportaj Malcolm X'in kızından Trump'a eleştiri Malaak Shabazz: "Trump, beyaz Amerikalı erkeklerdeki azınlık düşmanlığını ortaya çıkardı.

20.05.2016 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Malcolm X,'in 91. doğum günü için düzenlenen tören

Malcolm X'in kızı Malaak Shabazz ile röportaj Malcolm X'in kızından Trump'a eleştiri

Malaak Shabazz:

"Trump, beyaz Amerikalı erkeklerdeki azınlık düşmanlığını ortaya çıkardı. Bu korku verici"

"Trump, 'Müslümanları ABD'ye almayalım' diyor. Mesajları çok rahatsız edici. Benim Afro-Amerikan bir Müslüman olarak buraya gelemeyeceğimi söylüyor. Bu kabul edilemez ve böyle bir şey olamaz. Trump ABD'nin başkanı olmamalı"

NEW ABD'li Müslüman aktivist Malcolm X'in kızı Malaak Shabazz, Cumhuriyetçi Parti Başkan aday adayı Donald Trump'ın, Müslüman ve göçmen karşıtı sözlerinin korku verici olduğunu belirterek, "Trump ABD'nin başkanı olmamalı." dedi.

ABD'de ırkçılıkla mücadelenin sembol isimlerinden Müslüman aktivist Malcolm X, 91. doğum gününde New York'un Harlem semtinde bulunan "Shabazz Center"da düzenlenen törenle anıldı.

Törende AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Shabazz, ABD'de Müslüman siyahi toplumun sorunları ve başkanlık seçimi tartışmalarını değerlendirdi.

Babasının bir renk ve ırk mücadelesi değil insan hakları mücadelesi verdiğini anlatan Shabazz, tüm dünyada benzer mücadelelerin yaşandığını, Malcolm X'in anısını yaşatarak yeni nesle de bu kültürü aktarmak istediklerini kaydetti.

ABD'de Müslüman toplumunun özellikle kız çocuklarını eğitmelerinin sağlanması için önemli kampanyalar düzenlendiğini ifade eden Shabazz, "Babamın bu konudaki sözü önemli: 'Bir erkeği eğitirsen bir kişiyi eğitirsin. Kadını eğitirsen tüm ülkeyi özgürleştirirsin.' Kadınların insan yetiştirmedeki rolü unutulmamalı." dedi.

ABD'deki İslamofobi ve ayrımcı uygulamalara ilişkin de konuşan Shabazz, kendisinin başörtüsü takmadığını ancak bunu tercih eden Müslüman kadınların haklarını savunduğunu belirterek, "Kimse kadınların örtüsüne karışmamalı. Kimse başörtüsü nedeniyle ayrımcılığa uğramamalı. Kimse Arapça konuştuğu için uçaktan indirilmemeli. İbranice konuşanlar indirilmiyor. Neden Arapça konuşanlar indiriliyor. Ben bunu anlamakta zorlanıyorum." diye konuştu.

Bu yüzyılın dini hoşgörü yüzyılı olduğunu hatırlatan Shabazz, herkesin buna uygun davranması gerektiğini vurguladı.

"Trump ürkütücü birisi"

Malaak Shabazz, Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan adayı olmaya çok yaklaşan Donald Trump'ın, Müslüman ve göçmen karşıtı açıklamalarını da değerlendirerek, Trump'ın insanlara "rahatsızlık verdiğini" söyledi.

Avrupa'daki kızgınlık ve İslamofobi ile ABD'deki beyazların İslam karşıtlığının patlama yaşamakta olduğunu ifade eden Shabazz, "Trump, beyaz Amerikalı erkeklerdeki azınlık düşmanlığını ortaya çıkardı. Bu korku verici." dedi.

ABD'nin özgürlüklerin savunucusu bir konumda olduğunu anlatan Shabazz, "Ben Trump'ı kesinlikle desteklemiyorum. O bir şaka olmalı. Ürkütücü birisi. Siyahlara karşı son 10 yılda yaptıkları şeyler korkunç." ifadelerini kullandı.

Shabazz, ABD'nin NATO üyesi ve dünyanın birçok noktasında etkisi bulunan nükleer güce sahip bir ülke olduğunu kaydederek, "Trump, 'Müslümanları almayalım" diyor. Mesajları çok rahatsız edici. Benim Afro-Amerikan bir Müslüman olarak buraya gelemeyeceğimi söylüyor. Bu kabul edilemez ve böyle bir şey olamaz. Müslümanların yakınlarının gelemeyeceğini söylüyor. Yahudiler gelebiliyor, Hristiyanlar gelebiliyor. Bu ne demek? Trump ABD'nin başkanı olmamalı." dedi.

Yaşadığı dönemde ABD'de egemen olan ırkçılığa karşı verdiği etkili mücadeleyle tüm dünyada kitlelerin büyük saygısını kazanan Malcolm X, 21 Şubat 1965'te New York'ta konuşma yaparken üç silahlı saldırgan tarafından vurularak öldürülmüştü.

Malcolm X\'in Kızından Trump\'a Eleştiri - New
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malcolm X'in Kızından Trump'a Eleştiri - New - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement