Malezya Başbakanı Rezak: "Mültecilerin Kurtarılması İçin Gerekli Talimatlar Verildi" - Son Dakika
Dünya

Malezya Başbakanı Rezak: "Mültecilerin Kurtarılması İçin Gerekli Talimatlar Verildi"

Malezya Başbakanı Necip Rezak, Andaman Denizi’nde mahsur kalan Rohingya Müslümanları ve Bangladeşli mültecilerin kurtarılması için gerekli talimatların verildiğini ifade etti.

21.05.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malezya Başbakanı Necip Rezak, Andaman Denizi'nde mahsur kalan Rohingya Müslümanları ve Bangladeşli mültecilerin kurtarılması için gerekli talimatların verildiğini ifade etti.

Endonezya, Malezya ve Tayland, ülkelerine sığınmak isteyen mültecileri geri çevirmesi üzerine yüzlerce Rohingyalı Müslümanın ve Bangladeşli mültecinin Andaman Denizi'nde mahsur kaldığı açıklanmıştı. Malezya ve Endonezyalı yetkililerin dün gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada, mültecilere geçici olarak sığınma hakkı verileceği ifade edildi. Ancak uluslararası topluluklar tarafından mültecilere yardımcı olacak yeni düzenlemelerin yapılması gerektiği kaydedildi. Tayland tarafından yapılan açıklamada ise artık mültecilerin geri gönderilmeyeceği belirtildi.

Malezya Başbakanı Necip Rezak ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda, denizde mahsur kalan ve yaşam mücadelesi veren mültecilerin kurtarılması için arama kurtarma ekiplerine gereken çalışmaların bir an önce başlatılması yönünde talimatın verildiğini açıkladı. Rezak, zor koşullarda hayatta kalmaya çalışan mültecilere yapılacak insani yardımın hem karadan hem de denizden gerçekleştirileceğini ifade etti. Malezya Başbakanı "temel insani şefkatin" sağlanması amacıyla hasta ve aç mültecilere yardım yapılacağını bildirerek, ülke gemilerinin arama kurtarma amacıyla bölgeye gönderileceğini belirtti. Rezak, denizcilik alanındaki uzmanların can kaybının önlenmesi için çalışmaları gerektiğini kaydetti.

Öte yandan, Malezya Dışişleri Bakanı Anifah Aman ve Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ve Myanmarlı mevkidaşları U. Wanna Maung Lwin ile göçmen krizini görüşmek üzere Myanmar'ın başkenti Naypyidaw'da bulundukları bildirildi. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken'ın de Burmalı yetkililer ile görüştüğü öğrenildi. - KUALA LUMPUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Malezya Başbakanı Rezak: 'Mültecilerin Kurtarılması İçin Gerekli Talimatlar Verildi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement