Malezya'da Muhalefetten Başbakan'a İstifa Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Malezya'da Muhalefetten Başbakan'a İstifa Çağrısı

BANDA Malezya muhalefeti, Başbakan Necip Rezak'ı istifaya çağıran bir deklarasyon imzaladı.

04.03.2016 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BANDA Malezya muhalefeti, Başbakan Necip Rezak'ı istifaya çağıran bir deklarasyon imzaladı.

The Star gazetesinin haberine göre, Malezya'nın 4'üncü Başbakanı Mahathir Muhammed'in de aralarında bulunduğu muhalifler, Rezak'ın istifası için 37 maddeden oluşan deklarasyona imza attı.

Mahathir Muhammed, düzenlenen basın toplantısında, "Bizi bir araya getiren yegane şey, Malezya vatandaşları olarak ülkemizin içinde bulunduğu durumdan duyduğumuz endişelerdir. Malezya halkı olarak görüşlerimizi açıklıyoruz, tüm Malezyalıları bu harekete destek vermeye çağırıyoruz. Umut ediyoruz ki bu deklarasyona daha çok kişi imza atacaktır" dedi.

Toplantıya Mahathir'in yanı sıra geçen eski Başbakan Yardımcısı ve Milli Eğitim Bakanı Muhyiddin Yasin, Kedah Eyaleti Başbakanlığı görevinden istifa eden Mukhriz Mahathir, Selangor Eyaleti Başbakanı Azmin Ali, Demokratik Eylem Partisi Genel Başkanı Lim Kit Siang, Amanah Partisi Genel Başkanı Muhammed Sabu, eski Adalet Bakanı Zaid İbrahim, avukatlar ve Bersih adlı oluşumun kurucusu Ambiga Sreenevasan katıldı.

Farklı siyasi görüşlere sahip siyasetçileri bir araya getiren deklarasyonun nedeni, Malezya'da son bir yıldır gündemden düşmeyen, Başbakan Necip Rezak'ın adının geçtiği yolsuzluk iddiaları oldu.

İddialar, hem ulusal hem de uluslararası basında yakından takip ediliyor. İddialarla ilgili soruşturma yürüten kurumların başkanlarının değiştirilmesi, ülkede iktidara güvenin zedelenmesine yol açıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malezya'da Muhalefetten Başbakan'a İstifa Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement