Malezya Uçağı Donetsk'in 80 Kilometre Uzağına Düştü (2) - Son Dakika
Güncel

Malezya Uçağı Donetsk'in 80 Kilometre Uzağına Düştü (2)

Kazayı UKRAYNA DA DOĞRULADI Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı yaptığı açıklamada, Malezya uçağının Ukrayna'nın doğusunda düşmesi sonucunda 280'i yolcu, 15'i mürettebat olmak üzere toplamda 295 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

17.07.2014 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazayı UKRAYNA DA DOĞRULADI

Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı yaptığı açıklamada, Malezya uçağının Ukrayna'nın doğusunda düşmesi sonucunda 280'i yolcu, 15'i mürettebat olmak üzere toplamda 295 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Terörle Mücadele Müdürlüğü basın sözcüsü Vladislav Seleznyov, yaptığı açıklamada, Boeing markalı Malezya uçağının Ukrayna'nın doğusunda düştüğünü doğruladı. Seleznyov, " Amsterdam'dan Kuala Lumpur'a giden Boeing 777 uçağı Donetsk Oblastı'nda bulunan Torez kentinin kuzeyinde düştü" diye konuştu.

"UÇAĞI UKRAYNA DÜŞÜRDÜ" İDDİASI

Düşen Malezya uçağı ile ilgili bir iddia da Luhansk Halk Cumhuriyeti'nden geldi. Luhansk Halk Cumhuriyeti'nden yapılan açıklamada, "Boeing 777 tipi yolcu uçağının düşüşüne şahit olan görgü tanıkları uçağa Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin saldırı uçağının saldırdığını ifade ettiler. Daha sonra yolcu uçağı havada iki parçaya ayrıldı ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin topraklarına düştü. Şu anda düşen uçağın arama çalışmaları sürdürülüyor" ifadesi kullanıldı.

UKRAYNA İÇİŞLERİ BAKANI: UÇAK ROKETLE VURULDU

Düşen Malezya uçağıyla ilgili olarak, Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Barack Obama'nın düşen uçak ile ilgili telefon görüşmesi yaptıkları belirtildi.

Bu arada düşen uçak ile ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Geraşenko, uçağın Zenit roket sistemi ile vurulduğunu söyledi. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Malezya Uçağı Donetsk'in 80 Kilometre Uzağına Düştü (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement