Mali'de Terör Örgütü Lideri Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Mali'de Terör Örgütü Lideri Yakalandı

Mali Güvenlik Bakanlığı, Ensaruddin örgütünün liderlerinden Mahmud Barry'nin yakanlandığını bildirdi.

27.07.2016 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mali Güvenlik Bakanlığı, Ensaruddin örgütünün liderlerinden Mahmud Barry'nin yakanlandığını bildirdi.

Bakanlığın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, İslami Mağrip El Kaidesi (AQMI) bağlantılı Ensaruddin örgütünün yöneticilerinden Mahmud Barry'nin, örgütteki takma adıyla "Ebu Yahya"nın güvenlik güçlerince ülkenin orta kesimindeki Segu bölgesinde yakalandığı duyuruldu.

Güvenlik kaynakları, Barry'nin başkent Bamako'ya sevk edileceğini belirterek, söz konusu liderin ocaktan bu yana ülkenin orta kesiminde düzenlenen saldırıların sorumlusu olarak arandığına dikkat çekti.

Resmi verilere göre, en son Nampala'daki askeri üste 19 Temmuz'da düzenlenen saldırıda 17 asker ölmüş, 35 asker de yaralanmıştı.

Öte yandan Ensaruddin örgütüne ait olduğu ileri sürülen ve nisanda yayınlanan bir videoda Barry, Peul etnik grubunu Mali hükümetine karşı sonuna kadar savaşmaya çağırmıştı.

Batı Afrika ülkelerinden Mali'de, eski Devlet Başkanı Amadu Tumani Ture, 22 Mart 2012'de devlet başkanı seçimine bir ay kala darbeyle yönetimden uzaklaştırılmıştı. Azavad Ulusal Kurtuluş Hareketi (MNLA) ayrılıkçılarının, kuzeydeki Kidal, Timbuktu ve Gao şehirlerini ele geçirmesi ve ardından Bamako'daki geçici hükümetin yardım talep etmesi üzerine Fransa, bölgeye askeri müdahalede bulunmuştu.

Şiddet olaylarının sona ermesi amacıyla hükümet ile ülkenin kuzeyinde özerklik isteyen silahlı gruplar arasında Cezayir'de, 2015'te barış anlaşması imzalanmıştı. Ancak 2013'te Fransız güçlerince dağıtılan ve barış sürecine katılmayan silahlı gruplar ülkenin kuzeyine ve orta kesimine yeniden yerleşmeye çalışıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mali'de Terör Örgütü Lideri Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement