Mali'deki Otel Saldırısını El Kaide Bağlantılı Örgüt Üstlendi - Son Dakika
Güncel

Mali'deki Otel Saldırısını El Kaide Bağlantılı Örgüt Üstlendi

Mali'de 170 kişinin rehin alındığı ve 27 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonlanan otel baskınını, 'tek gözlü' Mokhtar Belmokhtar tarafından yönetilen El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü üstlendi.

20.11.2015 17:37  Güncelleme: 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mali'nin başkenti Bamako'da 'tek gözlü' Mokhtar Belmokhtar tarafından yönetilen El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü tarafından yabancıların tercih ettiği Raddisson Hotel'e, saldırı düzenlendi 170 kişi rehin aldı. Rehinelerden 80 kişi teröristler tarafından serbest bırakıldı. BM'nin açıklamasına göre otel içerisinde 27 ceset bulundu.

170 REHİNE, 27 ÖLÜ

Mali'nin başkenti Bamako'da bulunan beş yıldızlı Raddisson Hotel'e, 10 silahlı saldırgan tarafından düzenlenen baskını 'tek gözlü' Mokhtar Belmokhtar tarafından yönetilen El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü üstlendi. Baskın sonrası Tekbir getirerek çevreye rastgele ateş açan saldırganlar, aralarında THY personelinin de bulunduğu 170 kişiyi rehin aldı. Mali devlet televizyonunun haberine göre, 170 rehineden 80'i serbest bırakıldı.BM'nin açıklmasına göre otel içerisinde 27 ceset bulundu.

Operasyonun sonlanmasının ardından El Murabitun örgütü en merak edilen konular arasında yer aldı. Aslında örgüt daha önce de birçok kanlı eyleme imzasını atmış.

İşte merak edilen El Murabitun örgütünün kanlı geçmişi:

El Murabitun örgütü görece küçük bir örgüt olsa da bölgedeki en ünlü teröristlerden Mokhtar Belmokhtar tarafından yönetiliyor. Örgütün Cezayirli lideri Muhtar Belmuhtar, Afganistan'daki bir patlamada sol gözünü kaybettiği için "Tek gözlü" ismiyle biliniyor. Cezayir İç Savaşı'nın başlangıcından beri Belmokhtar'ın yönetimindeki teröristler binlerce sivili katletti. 2013'de Cezayir'deki bir doğal gaz tesisinin ele geçirilmesinden sorumluydu. 800 kişi rehin alındı ve bunlardan 40'ı idam edildi. Çat birlikleri 2013'te Belmokhtar'ı öldürdükleri iddiasında bulundu. Amerika geçen yaz bir hava saldırısında onu öldürmeye çalıştı. Ama bilindiği kadarıyla Belmokhtar hâlâ hayatta.

Terörist örgüt adını 11 ila 12 yüzyıllar arasında Kuzey Afrika'da hüküm süren İslami Almoravids hanedanından alıyor. Örgüt, BM, Avustralya, Kanada, Birleşik Krallık ve ABD tarafından bir terörist örgüt olarak görülüyor.

Mali\'deki Otel Saldırısını El Kaide Bağlantılı Örgüt Üstlendi

Son Dakika Güncel Mali'deki Otel Saldırısını El Kaide Bağlantılı Örgüt Üstlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • HPG: Xo karkın heval hatın çeka darxın 39 19 Yanıtla
  • Habip : Kur'an okuttular ya, akp lilerin gönlünde yerleri var. 17 0 Yanıtla
  • KARADAYI: Koklerini kurutun bu yobazlarin dunya bu yaratiklarin yuzunden perisan oldu 10 3 Yanıtla
  • dede cik: Kanal d star kapasın 4 4 Yanıtla
  • tc : akp yi ne karistiyorsunuz siz kendi lesinize bakin 2 6 Yanıtla
  • 1: Tipe bak maymunlar kralı 5 3 Yanıtla
  • ÖKKEŞ: şeriat isteyenler sizde böyle evrim geçirip böyle bir tip olursunuz tipinizin kıymetini bilin şimdidden.. 3 4 Yanıtla
  • Bilal: Artık işite ve işite destek verenlere hesap sorma zamanı bütün dünya omuz omuza 6 0 Yanıtla
  • fırtına poyraz x: tipte kayık 3 3 Yanıtla
  • WAN: bu cehenneme odun olur salak herif 4 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement