Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur Açıklaması

"Yaptığımız işin kamu hizmeti olduğunu düşünerek hem devletimizi, hem de mükellefimizi koruyacağız" "Ortaklık hukuku içerisinde mükelleflerle diyalog kuracağız"

01.10.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, vergi müfettişlerinin sahip olması gereken en önemli vasfın adil olmak olduğunu belirterek, "Yaptığımız işin kamu hizmeti olduğunu düşünerek hem devletimizi, hem de mükellefimizi koruyacağız. Çünkü vergi mükellefi olmadan devletin de olmayacağını hep beraber bilmemiz lazım" dedi.

Cantimur, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı binasında, bin 595 vergi müfettiş yardımcısının görev yerinin belirlenmesi töreninde yaptığı konuşmada, müfettişlerin kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması konusunda gayret sarf etmeleri gerektiğini söyledi.

Vergi denetimlerinde adil olunması gerektiğini belirten Cantimur, "Yaptığımız işin kamu hizmeti olduğunu düşünerek hem devletimizi koruyacağız, hem de mükellefimizi koruyacağız. Çünkü vergi mükellefi olmadan devletin de olmayacağını hep beraber bilmemiz lazım" diye konuştu.

Vergi yasa ve düzenlemelerinin hızla değişebildiğine dikkati çeken Cantimur, müfettişlerin vergi mevzuatını takip etmeleri gerektiğine işaret etti.

Cantimur,  yıllık vergi denetim sayısının 80 binlere ulaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz mükellefi devlete vergi veren, devletin devamlılığını sağlayan, kamu harcamalarına destek veren insanlar olarak görüyoruz. Ortaklık hukuku içerisinde biz mükelleflerle diyalog kuracağız. Onlarında ortaklık payımızı en iyi şekilde beyan etmesi konusunda üzerimize düşen görevi yapacağız. Kayıt dışı ekonomiyi azaltmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Maaşlarımızı da vergi mükelleflerimizin ödemiş olduğu vergilerle alıyoruz. Onların yarattığı istihdamla çocuklarımız çalışıyor. Onların yarattığı imkanlarla ülkemiz kalkınıyor, gelirimiz artıyor." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement