Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu - Son Dakika
Politika

Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu

Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu

Maliye Bakanı Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, "Biz istiyoruz ki 15 yıllık süreçte bu ülkede, bu vatanda yaşananları gelecek nesiller de bizim gibi yaşasın.

07.02.2017 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, "Biz istiyoruz ki 15 yıllık süreçte bu ülkede, bu vatanda yaşananları gelecek nesiller de bizim gibi yaşasın. Bizim geçmişte yaşamış olduğumuz o itibarsız, istikrarsız dönemleri bir daha bu ülke yaşamasın." dedi.

Yavilioğlu, Bayburt Belediyesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi günü bu kentte olduğunu, bunun için Baybut'un kendisi adına bir kader ili olduğunu söyledi.

O gece Türkiye'nin kaderini değiştirmek isteyenlerin kalkıştığı bir eylem olduğunu anımsatan Yavilioğlu, milletin bir bütünlük içerisinde bu kalkışmaya gereken cevabı verdiğini vurguladı.

Yavilioğlu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin en önemli gerekçesinin, iktidara müdahale etmek isteyenlerin müdahale imkanlarını ortadan kaldırmak olduğunu ifade ederek, "İstikrarlı hükümetlere, milletin teveccühüyle oluşmuş hükümetlere müdahaleleri, oluşturacağı yeni sistemle tamamıyla tarihe gömmek. Bu anayasa bunun için Türkiye adına bir kader anayasasıdır. Türkiye için bir kader noktasıdır bu." dedi.

AK Parti hükümetlerinin 15 yıldır Türkiye'de hakim parti olarak ciddi işler yaptığını dile getiren Yavilioğlu, "Siyasal dönüşüm oldu, hak ve özgürlükler adına yapılanlar bir tarafta, öbür tarafta ekonomik olarak yapılanlar var. Sosyal hayat yine aynı şekilde AK Parti iktidarıyla birlikte oldukça rahatladı. En önemlisi de halkı iktidarın merkezine taşıyan bir sistem, siyasal dönüşüm yaşandı, oluştu." diye konuştu.

Yavilioğlu, bundan sonra 15 Temmuz gibi kalkışmaların bir daha olmaması için yeni anayasanın önemli olduğunu, mevcut sistemle bu tür kalkışmaların mümkün olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz kalkışması Türkiye'de hala istikrarlı hükümetlerin devamlılığını engelleyecek unsurların varlığını bize gösterdi. Biz de bu 15 yıllın AK Parti iktidarlarımız döneminde yapmış olduğumuz bütün hayırlı işleri, millet adına, millet için yaptığımız işleri kurumsal bir hale getirelim, kişilere bağlı bir iktidar olmasın, istikrarlı iktidarlar sistem değiştirerek devamlılık göstersin diye cumhurbaşkanlığı hüküm sistemini anayasayla getirmiş olduk."

"Bu sistemin halka anlatılması gerekiyor"

Bu sitemin halka anlatılması gerektiğini belirten Yavilioğlu, "Bu kurumsallaşmayı halka anlatmamız gerekiyor. Bu kazanımların halka ait olduğunu, halkın geleceğiyle alakalı olduğunu milletimize anlatmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yavilioğlu, milletin geçmişte olduğu gibi bugün de basireti ve ferasetiyle kendi adına kendi için, çocukları için, millet için en doğru kararı vereceğine inancının tam olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Bu şahsi bir çaba değil. Bir şahsın sürekli olarak devletin başında bulunması için yapılan bir değişiklik değil, devletin başında olan Sayın Cumhurbaşkanımızın milleti adına, vatanı adına sokaklara düştüğü, değişimini istediği bir hükümet sistemi. Biz istiyoruz ki 15 yıllık süreçte bu ülkede, bu vatanda yaşananları gelecek nesillerde bizim gibi yaşasın. Bizim geçmişte yaşamış olduğumuz o itibarsız, istikrarsız dönemleri bir daha bu ülke yaşamasın."

"Türkiye'de Neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Olmalıdır" konulu konferansa katılmak üzere kente gelen Yavilioğlu, Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi ile Bayburt Üniversitesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement