Maliye Bakanı Şimşek Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Maliye Bakanı Şimşek Açıklaması

"Bu ülkede bin yıldır Türkler ve Kürtler kardeş olarak yaşıyor.

20.07.2014 05:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "HDP'li de bizim kardeşimizdir. Herkes bizim kardeşimizdir. Bu ülkede bin yıldır Türkler ve Kürtler kardeş olarak yaşıyor. Hiç kimse bu kardeşliği bozamaz. Kardeşliğimiz ve beraberliğimiz için cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklememiz gerekiyor" dedi.

Bazı temasları kapsamında Siirt'in Kurtalan ilçesini ziyaret eden Bakan Şimşek, Atatürk Parkı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Şimşek, çözüm sürecinin önemine ve yansımalarına değindi.

Son 1,5 yıldır Türkiye'de dağlarda, ovalarda, şehirlerde gençlerin hayatını kaybetmediğini ve anaların ağlamadığını bunun da ülkenin doğru yolda olduğunun göstergesi olduğuna vurgu yapan Şimşek, "Başbakanımız ve cumhurbaşkanı adayımızın ortaya koyduğu çok güçlü irade, çaba, çok güçlü destek ve vizyonu sayesinde çözüm süreci önemli bir noktaya geldi. Geçtiğimiz haftalar içerisinde Meclis'ten yasal zemini oluşturuldu. Bu çok önemli bir noktadır. Kurtalanlı hemşehrilerimiz ne kadar güçlü destek verirse, ne kadar bunu sahiplenirse, bunun başarı oranı o kadar artar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı makamının sembolik bir makam olmadığını belirten Şimşek, şunları söyledi:

"Şimdi bir cumhurbaşkanlığı seçiminin arifesindeyiz. Cumhurbaşkanlığı çok önemli bir makamdır. 1980 darbesi sonrası aslında 1960 darbesi sonrasına da giderseniz cumhurbaşkanlığı makamı genelde vesayet sisteminin merkezi olarak tasarlanmış. Yani öyle bakılmış. Ancak günümüzde alınan tüm kararlarda cumhurbaşkanının onayı gerekiyor. AK Parti hükümetinin yaptığı reformlar sayesinde cumhurbaşkanını siz seçeceksiniz."

Şimdi vatandaşın cumhurbaşkanını yüzde 51 gibi bir oyla seçeceğine dikkati çeken Şimşek, vatandaşın iradesinin yarısından fazlası cumhurbaşkanının arkasında olacağına işaret etti.

Bu nedenle cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki uyumun çok kritik olacağını anlatan Şimşek, şunları kaydetti:

"Bir taraftan 40 yıllık siyasi tecrübesi olan, Türkiye'yi 12 yıldır başarıdan başarıya koşturan, cumhurbaşkanı adayımız Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bir tarafta o, bir tarafta ise yani nasıl bir araya geldikleri belli olmayan aşırı soldan tutun, faşistlere kadar, aşırı sağa kadar ortada bir takım şeylere kadar, bir aday söz konusu. HDP'nin adayında ise taban belli. Alsa alsa yüzde kaç alacak. İkinci tura kalma ihtimali dahi yok."

-"Çözüm süreci ekonomiye olumlu yansıdı"

Çözüm sürecinin ekonomiye olumlu yansımaya başladığını kaydeden Şimşek, Batman'da OSB'de bir metrekare boş yerin olmadığını anlattı.

Şimşek, şunları söyledi:

"140 yatırımcı bizden yer istiyor. Organize sanayi bölgesinin yerini büyütüyoruz. Bu bölgede istihdam, üretim artacak. İhracat artacak. Çünkü biz her ilimize bir üniversite yaptık. İnsan kaynağı noktasında eksiklikleri giderdik. İkinci olarak altyapıyı yapıyoruz. Yeterli değil ama altyapı var iyileştiriyoruz."

Açıklamanın ardından Şimşek, Kurtalan Belediyesine geçerken açılışı yapılan Ahmed'e Hani Parkı'nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kurtalan Belediyesinde Fenerbahçe Futbol Okulunun Kurtalan şubesinin öğrencileri tarafından karşılanan Şimşek, Belediye Başkanı Nevzat Karaatay'ı ziyaret etti.

Şimşek'e Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Siirt  İl Başkanı Feyzi Sevgili, Siirt Alay Komutanı Albay Feridun Yürekli, Kurtalan Kaymakamı Mustafa İmamoğlu, AK Parti Kurtalan İlçe Başkanı Zakir Tuna ve daire müdürleri eşlik etti. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Maliye Bakanı Şimşek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement