Maliye Bakanı Şimşek Ggc'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Maliye Bakanı Şimşek Ggc'yi Ziyaret Etti

Maliye Bakanı Şimşek Ggc\'yi Ziyaret Etti

Maliye Bakanı ve AK Parti Gaziantep milletvekili adayı Mehmet Şimşek, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni (GGC) ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Dünyanın hiç bir demokrasisi, hiç bir medeni ülkesi eli silahlı eşkıyaya tolerans göstermez" dedi.

08.10.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı ve AK Parti Gaziantep milletvekili adayı Mehmet Şimşek, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni (GGC) ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Dünyanın hiç bir demokrasisi, hiç bir medeni ülkesi eli silahlı eşkıyaya tolerans göstermez" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülke genelinde olduğu gibi partisinin Gaziantep'e yönelik bir vizyon, program, vaat ve reform planları olduğunu ifade etti. AK Parti'nin seçim vaatlerini değerlendiren Şimşek, "Seçim kapsamında öneri, vaatlerimiz var. Bu vaatlerimizde son derece gerçekçi uygulanabilir. Şu veya bu şekilde büyük ihtimalle, ya tek başımıza iktidar olarak yada en kötü senaryoda ise koalisyonun büyük ortağı olarak, biz bu vaatlerimizi hayata geçireceğiz" dedi.

Çözüm sürecini güçlü bir siyasi ve irade ile başlatıldığını anlatan Şimşek, "Ancak bu sürecin toplum tarafından değil ama bölücü terör örgütü tarafından istismar edildiği açıktır. Biz iyi niyetle tabii ki bu uygulamaları yaptık ama halk özgürlük ve demokratik standartlar anlamında biz en güçlü şekilde yolumuza devam edeceğiz. Temel hak özgünlük bakımından demokrasi anlamında reformlarımıza devam edeceğiz. Ama dünyanın hiçbir demokrasisi hiçbir medeni ülkesi eli silahlı eşkıyaya da tolerans göstermez. Pratikte biz bu sorunun Gaziantep'e yansımaları sınırlamak için doğru bir strateji izliyoruz. Bu konu da istismarları yapanlar var. Biz bu konuları çözme çabası içerisindeyiz. Çünkü istismar muhalefetin işi. Biz çözüm üretiriz" dedi.

Muhalefetin performans değerlendirmesinde son bir kaç yıla yoğunlaştığını vurgulayan Şimşek, ülkenin bir kaç yılda atlattığı bir çok badireye rağmen dimdik ayakta kaldığını ifade etti. Şimşek, "Son birkaç yılda Allah için bir küresel kriz yaşanmış, en büyük ticaret ortağımız Avrupa'da da kriz yaşanmış. Ortadoğu da kaos var. Türkiye'nin kendi içinde 4 tane seçim süreci geçirmiş. İki yılda provokasyonlar, komplolar, baş kaldırılar yaşanmış. Bunları hiç değerlendirmeden Türkiye'yi değerlendirmek haksızlıktır. Ama takdir sizin. Biz inanıyoruz ki halkımız son birkaç aylık deneyimi bizden çok daha iyi okuyordur. Halkımız basiretlidir milletimiz basiretlidir" diye konuştu.

1 Kasım seçimlerinde de millete güvendiklerini belirten Şimşek, 1 Kasım seçim sonuçlarından 7 Haziran'daki gibi bir siyasi manzarayı öngörmediklerini ifade etti. Şimşek, "Biz milletimize güveniyoruz, kararı başımız gözüm üstüne. Eğer yine 7 Haziran gibi siyasi manzara çıkarsa ki, biz öyle olmayacağı ön görüyoruz. Ama eğer çıkarsa yine 7 haziran sonrası olduğu gibi Türkiye'nin menfaatlerini, parti menfaatlerinin de üstünde tutacağız" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Maliye Bakanı Şimşek Ggc'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement