Maliye Bakanı Şimşek: "İslam Coğrafyasında Zulmün Bol Olduğu Bir Dönemden Geçiyoruz" - Son Dakika
Politika

Maliye Bakanı Şimşek: "İslam Coğrafyasında Zulmün Bol Olduğu Bir Dönemden Geçiyoruz"

Maliye Bakanı Şimşek: "İslam Coğrafyasında Zulmün Bol Olduğu Bir Dönemden Geçiyoruz"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İslam coğrafyasında hiç arzulamadığımız ve hoş olmayan, zulmün bol olduğu bir dönemden geçiyoruz" dedi.

18.07.2014 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İslam coğrafyasında hiç arzulamadığımız ve hoş olmayan, zulmün bol olduğu bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Maliye Bakan Şimşek, Batman'ın Kozluk ilçe Kaymakamlığınca verilen iftar yemeğine katıldı. Çok Programlı Lisenin bahçesinde verilen iftar yemeğinde konuşan Bakan Şimşek, ülkede ve bölgede çözüm süreciyle barış, huzur, kardeşlik, birlik ve beraberliğin geliştiğini söyledi.

Çözüm süreciyle dağlarda, ovalarda ve şehirlerde annelerin ağlamadığı ve gençlerin hayatını kaybetmediğini ifade eden Bakan Şimşek, Ortadoğu'da bulunan ülkelerin bu konuda Türkiye'den ilham alması gerektiğini söyledi.

Irak, Suriye, Libya, ve Yemen gibi yerlerde yaşanan sorunların kardeşlik hukuku içerisinde özgürlük ve demokrasi ekseninde çözülmesi dileğinde bulunan Şimşek konuşmasına şöyle devam etti.:

" İsrail'in yaptığı zulüm ortada bulunuyor. İslam coğrafyasında bu ramazan vesilesiyle içinde bulunduğumuz durumu çok daha iyi düşünmemiz lazım. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi çok daha pekiştirmemiz lazım. Ortadoğu'da, İslam coğrafyasında her gün ekranlarımıza yansıyan ve içinde bulunduğumuz durumu göstermesi açısından hiç arzulamadığımız ve hoş olmayan zulmün bol olduğu bir dönemden geçiyoruz."

Kozluk Belediyesi'ne yardımda bulunacaklarını anlatan Şimşek, "Vatandaş için gelen ödenekleri vatandaşa hizmet için kullanacağız. Çünkü biz halka hizmet için buradayız. Halka hizmet etmek demek Hakk'a hizmet etmek demektir. Tek isteğimiz kardeşliğimizi, birliğimizi pekiştirelim. Bu ramazan ayı dayanışmanın ayı olarak birliğimizin pekişmesine vesile olur. Çözüm sürecine sahip çıkalım. Çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur. Eğitimden sağlığa, altyapıya kadar herşeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz."ifadelerini kulandı.

İftar sonrası bir çay ocağına geçen bakan Şimşek vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

İftar programına Batman Valisi Azmi Çelik, Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk, Kozluk ilçe Belediye Başkanı Veysi Işık, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve Kozluklu vatandaşlar katıldı. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Maliye Bakanı Şimşek: 'İslam Coğrafyasında Zulmün Bol Olduğu Bir Dönemden Geçiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement