Maliye Bakanı Şimşek Sason'da İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Maliye Bakanı Şimşek Sason'da İftar Yemeğine Katıldı

Maliye Bakanı Şimşek Sason\'da İftar Yemeğine Katıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beraberinde Batman Valisi Azmi Çelik ve Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ile Batman’ın Sason ilçesinde iftar yemeğine katıldı.

18.07.2014 21:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beraberinde Batman Valisi Azmi Çelik ve Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ile Batman'ın Sason ilçesinde iftar yemeğine katıldı. Şimşek, iftar yemeği öncesi Sasonlulara hitap etti.

"İSRAİL DİYE BİR DEVLET TERÖRÜ VAR"

"Bu Ramazan ayında maalesef içimiz buruk" diyen Şimşek, "Bizim coğrafyamızda, Ortadoğu'da maalesef büyük bir fitne fesat var. Bu fitne fesat Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de ve Libya'da her gün televizyon ekranlarına yansıyor. Bir taraftan da İsrail'in devlet terörü var, İsrail'in zulmü var. Bu Ramazan ayında maalesef İslam dünyasında büyük acı ve keder var. İnşallah biz bir olacağız, beraber olacağız, güçlü olacağız ve inşallah bu sorunların çözümünde hem ilham kaynağı olacağız, hem de tabii ki bu sorunların yaşanmaması için ülke olarak katkıda bulunacağız" dedi.

"BU ÇÖZÜM SÜRECİNİN MİMARI SİZİN DESTEĞİNİZİ KAT KAT HAK EDİYOR"

Şimşek, şöyle devam etti: "Sizlere bir şey söylememe gerek yok. Çözüm süreci bu bölge için hatta Ortadoğu için çok önemli bir süreçtir. Bu sürecin mimarı için benim fazla bir söz söylememe gerek kalmadan sizin desteğinizi kat ve kat hak ediyor. Kırk yıllık bir siyasi tecrübeden bahsediyoruz. Başbakanlık döneminde ülkenin büyük bir değişim ve dönüşüm yaşamasından ve reformlardan bahsediyoruz. Hizmetten bahsediyoruz. Dolayısıyla her şey açık ve nettir. Ben inanıyorum ki Sason'un bu güzel insanları basiretli kardeşlerimiz, hem bu çözüm sürecinin devamı hem de bu zor coğrafyada büyük çalkantıların yaşandığı bir dönemde Türkiye'nin güçlü duruşunu siyasi iktidarı destekleyeceğini nitelikte birlikte ortaya güçlü bir irade koyacaktır. Ben buna inanıyorum. Başka türlüsünü de tasavvur edemiyorum. Değerli kardeşlerim biz Sason için ne gerekiyorsa bugüne kadar yaptık. Bundan sonra da elimizden geldiğince destek vereceğiz. Ben buraya gelirken eğitim hizmetine baktım. Bizden önce 80 yılda yapılanı biz üçe ve dörde katladık."

Maliye Bakanı Mehmet şimşek, iftar öncesi Sasonlu Gülseren Güngördü ve Elmas Güneş ailelerini de ziyaret edip sıkıntılarını dinledi ve çeşitli hediyeler verdi.

İftar yemeğinden sonra halkın masalarını teker teker dolaşıp selamlaşan Maliye Bakanı Şimşek, Sason'dan ayrıldı. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Maliye Bakanı Şimşek Sason'da İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Küçükçekmece'de uzun namlulu silahla havaya ateş açan şüpheli kamerada
    13:16 Küçükçekmece'de uzun namlulu silahla havaya ateş açan şüpheli kamerada

    Küçükçekmece'de, bir şüpheli ağabeyiyle yaşadığı alacak verecek meselesi yüzünden uzun namlulu silahla rastgele havaya ateş açtı. Silahla dehşet saçan şüphelinin o anları çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı. Olayda kimse yaralanmazken, şüpheli gözaltına alındı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de JES projesi için mera olan arazinin çıkarılmasını eleştirdi
    13:16 CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de JES projesi için mera olan arazinin çıkarılmasını eleştirdi

    CHP Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de mera kapsamı dışına çıkarılan arazilerle ilgili açıklama yaparak, bu kararların hayvancılığın gelişmesini engellediğini belirtti. Adem, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya seslenerek, çiftçilerin ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini ve bu yanlıştan vazgeçilmesini istedi.

  • Denizli'de meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı
    13:16 Denizli'de meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı

    Denizli'nin Buldan ve Çivril ilçelerinde meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'Seçim sonuçlarını çok hızlı bir şekilde alıyoruz'
    13:16 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'Seçim sonuçlarını çok hızlı bir şekilde alıyoruz'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin açıklama yaparak, seçim sonuçlarını hızlı bir şekilde alacaklarını belirtti. Yavuz, Türkiye'de 1 milyon aktif ve 1 milyon lojistik destek sağlayan arkadaşlarıyla bu işi gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca, sandık sayısının 259 bin 903 olduğunu ve herkesin kendi sandığında oy kullanması gerektiğini vurguladı.

  • Elazığlı genç tekvandocu Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda başarı hedefliyor
    13:15 Elazığlı genç tekvandocu Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda başarı hedefliyor

    Elazığ'da tekvandoda çeşitli dereceler elde eden 14 yaşındaki Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda kürsüye çıkmak için çalışmalarını sürdürüyor. Acar, Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettiği şampiyonalarda kendini geliştirerek, milli takım düzeyinde başarılar elde etmeyi hedefliyor. Hem spor hem de eğitim konusunda başarılı olan Acar, gelecekte Avrupa Şampiyonluğu için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Kars'ta karla kaplı arazide yiyecek arayan çil keklikler görüntülendi
    13:14 Kars'ta karla kaplı arazide yiyecek arayan çil keklikler görüntülendi

    Kars'ta etkili olan yoğun kar, yaban hayatını olumsuz etkiledi. Karla kaplanan arazide yiyecek bulamayan çil keklikler, yerleşim yerlerine kadar iniyor. Borluk köyü yakınlarında görüntülenen çil keklikler, tohumlar, böcekler ve bitkilerle besleniyor.

  • SUBÜ SADEM Kardeşlik Buluşması İftar Etkinliği Düzenlendi
    13:14 SUBÜ SADEM Kardeşlik Buluşması İftar Etkinliği Düzenlendi

    SUBÜ Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM) tarafından 'Kardeşlik Buluşması' temalı iftar etkinliği düzenlendi. Uluslararası öğrenciler, şehir protokolü ve üniversitenin akademik ve idari personelleriyle bir araya geldi. Programda SADEM Korosu öğrencileri ilahiler seslendirdi.

  • Erzurum, Türkiye'de patent başvurularında 17. sırada yer aldı
    13:13 Erzurum, Türkiye'de patent başvurularında 17. sırada yer aldı

    TÜRKPATENT'in Şubat ayı verilerine göre Erzurum, bu yılın ilk iki ayında toplamda 4 patent başvurusu gerçekleştirerek Türkiye illeri sıralamasında 17. sırada yer aldı. Doğu Anadolu Bölgesi illeri arasında ise birinci sırada yer alan Erzurum, bölge patent başvurularının yüzde 29'unu oluşturdu.

  • Samsun'da Firari Şahıs PTS Sayesinde Yakalandı
    13:13 Samsun'da Firari Şahıs PTS Sayesinde Yakalandı

    Samsun Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hakkında 9 yıl 3 ay 20 gün hapis cezası bulunan ve yarı açık cezaevi firarisi olan C.U.'yu Plaka Tanıma Sistemi (PTS) sayesinde yakaladı. Şahsın sahte kimlik kullandığı ve başkasına ait kimliği kullanmak suçundan da soruşturma başlatıldı.

  • Muğla'da Uyuşturucu Operasyonunda Gözaltına Alınan Zanlı Tutuklandı
    13:13 Muğla'da Uyuşturucu Operasyonunda Gözaltına Alınan Zanlı Tutuklandı

    Muğla'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan zanlı, cezaevine gönderildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen şüpheliler yakalandı. Operasyonlarda uyuşturucu, hassas terazi ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 11 bin 400 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı. Ayrıca, soruşturma kapsamında 13 kişi hakkında da uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak suçlarından adli işlem başlatıldı.


Advertisement