Maliye Bakanlığı'ndan Açıklama Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Maliye Bakanlığı'ndan Açıklama Açıklaması

Maliye Bakanlığı\'ndan Açıklama Açıklaması

"Hazineye ait taşınmazların ÖİB tarafından satılması durumunda daha az muafiyet sağlanmakta olup, uygulamaların tamamen kanun hükümlerince gerçekleştiği açıktır"

03.07.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanlığı, Hazineye ait taşınmazların, Milli Emlak Genel Müdürlüğü yerine Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (ÖİB) satılması durumunda bazı vergi ve harçlardan daha az muafiyet sağlandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün Taraf gazetesinin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef alarak, "Kupon arsaları peşkeş çekmedin mi?" başlıklı haberinin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Haberde, kamu arazilerinin Milli Emlak Genel Müdürlüğünce satılması yerine,  ÖİB tarafından satıldığı ve bu nedenle devletin vergi kaybına yol açıldığı iddia edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

" Taraf Gazetesi bugün Sayın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef alarak, "Kupon Arsaları Peşkeş Çekmedin Mi?" gibi yalan bir iddiada daha bulunmuştur. Gazete bu haberle bugün, baltayı adeta taşa vurmuştur. Açık bir şekilde görülmektedir ki bu gazete kendi çıkarları için, kamuoyu üzerinde algı operasyonu yapmak adına konuya hiçbir şekilde vakıf olmadan ezbere ve kurgusal haberciliğe devam etmektedir.

Bilindiği üzere, Hazineye ait taşınmazlar genel satışa konu edilmek istenildiğinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmazların Değerlendirilmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre ihale yöntemiyle Milli Emlak Genel Müdürlüğünce veya 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümlerine göre yine ihale yöntemiyle Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satılarak ekonomiye kazandırılmaktadır.

Hazineye ait taşınmazların ihale yöntemiyle Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca satılması durumunda 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanuna göre katma değer vergisi hariç, her türlü vergi, resim ve harçtan muafiyet uygulanmaktadır. Milli Emlak Genel Müdürlüğünce satılması durumunda ise 4046 sayılı Kanuna göre sağlanan muafiyete ilaveten 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmazların Değerlendirilmesi Hakkında Kanuna göre katma değer vergisine de muafiyet uygulanmakta, aynı zamanda satışı yapılan taşınmazlar beş yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmamaktadır."

Açıklamada, haberde iddia edilenin aksine Hazineye ait taşınmazların ÖİB tarafından satılması durumunda daha az muafiyet sağlandığı, uygulamaların tamamen kanun hükümlerince gerçekleştirildiği belirtildi.

Maliye Bakanlığı açıklamasında, Taraf Gazetesi ile habere imza atan gazeteci hakkında dava sürecinin başlatıldığı belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Maliye Bakanlığı'ndan Açıklama Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement