Maliye Bürokratları Artık Sahaya İnecek - Son Dakika
Ekonomi

Maliye Bürokratları Artık Sahaya İnecek

Maliye Bürokratları Artık Sahaya İnecek

Bürokratlar artık, yapılacak mevzuat değişikliklerinde sahaya inerek, konunun muhataplarının görüşünü doğrudan alacak.

25.08.2014 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bürokratların artık, yapılacak mevzuat değişikliklerinde sahaya inerek, konunun muhataplarının görüşünü doğrudan alacağını belirterek, "Bundan sonra mükellefin ayağına giden bir Maliye Bakanlığı olacak" dedi.

Bakanlık, geçtiğimiz aylarda uzun bir çalışmanın neticesinde 120'nin üzerindeki tebliği bir araya toplayarak, tek bir tebliğ altında birleştirmişti.

NEREDEN ÇIKTI SAHAYA İNMEK?

1 Mayıs'ta yürürlüğe giren KDV Genel Uygulama Tebliği'ne ilişkin Şimşek, mevzuattaki dağınıklığın giderilmesi, ihtilaf konusu alanların netleştirilmesi, iade süreçlerinin hızlandırılması ve haksız iadelerin önlenmesine yönelik önemli bir uygulamayı hayata geçirmeyi hedeflediklerini söylemişti.

Söz konusu Tebliğin uygulamaya geçmesiyle, konunun muhataplarının bazı noktalarda düzenleme yapılması isteği gündeme geldi.

Bu istekleri dikkate alan Şimşek, bürokratlarına, sahaya inme talimatı verdi.

BUNDAN SONRA DA DEVAM EDECEK

Şimşek ayrıca, bundan sonra yapılacak tebliğ değişikliklerinin mutlaka, konunun ilgilileriyle geniş toplantılar yapılarak hazırlanmasını istedi. Maliye bürokratları, bunun ilk uygulamasını, KDV Genel Uygulama Tebliği'nde yapılacak değişiklik için gerçekleştirdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Maliye Bürokratları Artık Sahaya İnecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement