Malkara'da 'Eğitim Bölgesi Müdürler Kurulu ve Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu' Toplantıları Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Malkara'da 'Eğitim Bölgesi Müdürler Kurulu ve Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu' Toplantıları Yapıldı

Malkara\'da \'Eğitim Bölgesi Müdürler Kurulu ve Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu\' Toplantıları Yapıldı

Tekirdağ'a bağlı Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 2013-2014 eğitim öğretim yılı 'Eğitim Bölgesi Müdürler Kurulu ve Danışma Kurulu' değerlendirme toplantıları yapıldı.

21.06.2014 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'a bağlı Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 2013-2014 eğitim öğretim yılı 'Eğitim Bölgesi Müdürler Kurulu ve Danışma Kurulu' değerlendirme toplantıları yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aktaş, Malkara ilçe merkezinde görevde bulunan tüm ilkokul, ortaokul ve lise okul müdürleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aktaş Başkanlığında iki oturum ile yapılan toplantılarda, okullarda müdürler tarafından tespit edilen sorunlar masaya yatırıldı. İlk oturumda gerçekleşen Eğitim Bölgesi Müdürleri Kurulu Toplantısında, eğitim kurumlarına öğrenci alınacak çevrelerin belirlenmesine, merkez okulların oluşturulması, bölgede eğitime ayrılacak kaynakların tespiti ile bunların bölgede ortak etkili ve verimli kullanımı için program hazırlanmasına, bölgede eğitim öğretimin kesintisiz ve eksiksiz yürütülmesi için gerekli tedbirlerin alınmasına, milli bayramların bölgede bütünlük içinde kutlanması için gerekli organizasyonun yapılmasına karar verildi.

İkinci oturum olan Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısında ise örgün ve yaygın eğitimin bölgenin ihtiyaçlarına istihdam durumuna ve özelliklerine göre ilgili kurullara iş birliği yaparak yönlendirilmesi ve planlanması ve yürütülmesi, eğitim ve öğretimin kesintisiz ve eksiksiz yürütülmesi için gerekli önlemlerin alınması, bölgedeki eğitim kurumları arasında gerekli iş birliği ve koordinasyonun gerçekleştirilmesi, eğitim bölgesinde yüksek öğretim kurumlarıyla iş birliği yapılacak konuların belirlenmesi, eğitim bölgesi içinde ve eğitim bölgeleri arasında dayanışma ve rekabeti sağlamak suretiyle eğitimde kalitenin yükseltilmesi, eğitim kurumları dışında bölgenin eğitime ayrılacak tüm potansiyel kaynakların seferber edilmesi, ilgili komisyonlarla iş birliği yaparak öğrencilerin eğitim kurumlarına dengeli dağılımının sağlanması, öğretmen ve diğer personelin hizmet içi eğitiminin sağlanması ve taşımalı eğitim gibi konularla ilgili önlemlerin alınması kararı alındı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malkara'da 'Eğitim Bölgesi Müdürler Kurulu ve Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu' Toplantıları Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement