Malkara'da Kadın Dayanışması - Son Dakika
Yerel

Malkara'da Kadın Dayanışması

Malkara\'da Kadın Dayanışması

Malkara’nın Yaylagöne Köyü’nün kadınları, el ve güç birliğiyle bin kilogram biber ve bin 500 kilogram domatesi işleyerek salça yaptı.

04.09.2015 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malkara'nın Yaylagöne Köyü'nün kadınları, el ve güç birliğiyle bin kilogram biber ve bin 500 kilogram domatesi işleyerek salça yaptı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi kapsamında kadınlar örnek bir işbirliği sergiledi. Çevre mahallelerden gelen kadınların da katılımıyla, 2 bin 500 kilogram domates ve biber el birliğiyle temizlendi. Salçalar köy meydanında kurulan büyük kazanlarda kaynatıldı. Kadınlar, 30 derecenin üzerinde sıcağa aldırış etmeden saatlerce kazanlardaki salçayı karıştırdı. Yapılan salçaların pazarlanmasından elde edilen gelir üretime katılan Yaylagöneli kadılar arasında paylaştırılacağı bildirildi.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, belediyenin de katkılarıyla Yaylagöne Köyü'nde bir ortak kiler kurulacağını, böylece pek çok alanda ortaklaşa üretim yapılabilmesinin yolunun açılacağını söyledi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malkara'da Kadın Dayanışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement