Malkara'da Kurbanlık Kesim Ücretleri Belirlendi - Son Dakika
Yerel

Malkara'da Kurbanlık Kesim Ücretleri Belirlendi

Malkara\'da Kurbanlık Kesim Ücretleri Belirlendi

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’a bağlı Malkara İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde alınacak kararları belirlemek için toplantı gerçekleştirdi.

18.08.2016 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'a bağlı Malkara İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde alınacak kararları belirlemek için toplantı gerçekleştirdi. Büyükbaş hayvan kesim ücreti 210 TL, küçükbaş hayvan ücretinin de 35 TL olarak belirlendi.

Malkara İlçe Kaymakamı Osman Altın Başkanlığında yapılan toplantıya, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Bahaettin Cömert, İlçe Müftü Vekili Meryem Dalgıç, İlçe Tarım Müdürü Cengizhan Erbaş, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Refet Çeviker ve Türk Diyanet Vakfı (TDV) İlçe Temsilcisi İsmail Arslan katıldı.

Kurbanlık hayvan kesim ücretlerinin belirlendiği ve Kurban Bayramı zamanında uygulanacak kuralların görüşüldüğü toplantıda, kurban hizmetleriyle yapılacak tüm harcamaların kurban kesim gelirlerinden teminine, büyükbaş hayvan kesim ücretinin 210 TL, küçükbaş hayvan ücretinin de 35 TL olarak tespitine, Malkara Belediyesince bir bankanın şubesinde kurban hizmetleri için hesap açılmasına ve bu hesaptan çalışanların ücretlerinin ödenmesine karar verildi.

Malkara'da kurban satış yeri olarak Camiatik Mahallesi Yüzüncü Yıl Parkı yanı eski pazar yeri olarak belirlenip, bu yerin dışında başka bir yerde kurban satışının yasaklanıp kararlaştırıldığı toplantıda kurban kesim yeri olarak Belediye Mezbahasının kullanılması, kesilen kurbanların küpelerinin görevlilerce toplanarak İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirilmesi ve kurban kesim yerleri dışında kalan ve kurban kesimi için uygun olan yerlerde kendi bahçesi veya özel mülkünde kurbanlarını kendi imkanları ile kesmek isteyenlere dini ve sıhhi şartlara uymak koşuluyla, hayvana eziyet vermeden kesmeleri kaydıyla engel olunmaması, ayrıca 95. Zırhlı Tugay Komutanlığı personelinin ve dileyen vatandaşların kurbanlarının taşımalık içerisinde sıhhi şartlara uygun olarak asker kasaplar tarafından otogar içerisinde uygun bir mahalde ücretsiz olarak kesilmesi, Sağlamtaş ve Kozyörük Mahallelerinde toplu kesim yapılan kesim yerlerinin komisyonca denetlendikten sonra izin verilmesi kararlaştırıldı.

Kararlara göre kurban kesim yerleri dışında kalan okul ve cami bahçelerinde, site ve binalarda, yol, cadde ve sokaklarda, kamuya ait yerlerde, park, meydan ve umuma açık mahallerde kurban kesimlerinin yapılmasının uygun görülmedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malkara'da Kurbanlık Kesim Ücretleri Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement