Malkara'da Şeker Pancarı Ekimine Teşvik Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Malkara'da Şeker Pancarı Ekimine Teşvik Toplantısı Yapıldı

Malkara\'da Şeker Pancarı Ekimine Teşvik Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde pancar ekimini yaygınlaştırmak amacıyla şekerpancarı üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

25.03.2015 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde pancar ekimini yaygınlaştırmak amacıyla şekerpancarı üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Malkara İlçe Müdürlüğü ile Önder Çiftçi Danışmanlık Derneğinin organizasyonunda gerçekleştirilen toplantıya Malkara İlçe Tarım Müdürü Cengizhan Erbaş, Önder Çiftçi Derneği Başkanı Ayhan Uzun, Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert, Pancar Bölge Şefi Zafer Okur, Önder Çiftçi Ziraat Mühendisleri Ayşenur Güzel, Sevcan Arap ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda konuşan Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert, "Alpullu Şeker Fabrikası Trakya'da tek. Ancak yıllık pancar üretimi gerilediğinden üretimi durdurduk. Son iki yıldır çalışmıyor. Bu yıl bakımını yaptırdık. Üretime geçiyoruz. 75 bin ton civarında bağlantı yapıldı. 100-150 bin ton hedefliyoruz. Sözleşmeli üretim devam edecek. Geçtiğimiz 2014 yılında Hayrabolu, Uzunköprü, Keşan, Edirne, Malkara ve Lüleburgaz'da bin 20 çiftçimiz pancar üretti. Bu yıl 2 bin çiftçimizin pancar ekeceğini tahmin ediyoruz. Köylümüzün ek gelir elde etmesi için pancar alım alanlarını genişletmeliyiz" dedi.

Malkara Önder Çiftçi Derneği Başkanı Ayhan Uzun, üreticiler olarak alternatif ürünler yetiştirerek toprakların iyileştirilmesi ve işletme gelirlerinin daha da arttırılması için arayış içerisinde olduklarını ifade ederek, amaçlarının sadece şeker üretmek değil, hayvanların bol kaba yem ihtiyacının da şeker pancarı küspesinden ve posasından karşılanması olduğunu söyledi.

İlçe Tarım Müdürü Erbaş ve Alpullu Şeker Pancarı Müdürü Cömert, toplantının sonunda çiftçilerin görüş, öneri ve sorunlarını dinledi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malkara'da Şeker Pancarı Ekimine Teşvik Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement