Malkara'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Malkara'dan Kısa Kısa

Malkara\'dan Kısa Kısa

Malkara'da diyaliz hastalarına moral yemeği.

25.09.2014 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malkara'da tedavi gören diyaliz hastaları için moral yemeği düzenlendi.

Türk Böbrek Vakfı Malkara Kadriye-Kenan Tunalı Böbrek- Diyaliz Merkezinde tedavi gören hastalarına Malkara Bahar Tesisleri'nde moral yemeği verildi.

Diyaliz merkezi doktoru Mesut Necefi, AA muhabirine yaptığı açıklamada merkezde pazartesi, çarşamba ve cuma günleri üçer seans, salı, perşembe ve cumartesi günleri ise ikişer seans tedavi uyguladıklarını belirtti.

Tedavi görenlere artık hasta demediğini, onların da kendilerinden biri olduklarını dile getiren Necefi, "Ailemizden birileri oldu. Her yıl düzenlediğimiz moral yemeğimizi gerçekleştiriyoruz. Yıl boyunca yattığımız hasta yataklarımızdan kalkarak eğlendik" dedi.

Merkezde tedavi gören hastalar yemek sonrası çalan müzik eşliğinde eğlendi.

Malkara TSO'da OSB toplantısı düzenlendi

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO), organize sanayi bölgesi (OSB) toplantısı düzenlendi.

Malkara TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, toplantıda yaptığı konuşmada, Malkara OSB hakkında yönetim kurulu üyelerini ve oda meclisini bilgilendirdi.

Malkara OSB'de 6 fabrikanın faaliyete geçtiğini, 5 fabrikanın da 2015 yılı başında çalışmaya başlayacağını belirten Bilgin, "Daha gelecek ve faaliyete geçecek olan 55 fabrikamız var. Bu fabrikalarımız bazıları işçileriyle gelecek. Bizler bu fabrikalara kalifiyeli işçi yetiştirmek zorundayız. Bu yüzden fabrika sahiplerinin isteği doğrultusunda belirlenen dallarda kurslar açmalıyız" dedi.

Ayrıca, toplantıda, Malkara Halk Eğitim Merkezi, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yönetimleri ile yapılacak olan görüşmelerde belirlenen 16 dalda kurs açılması, Organize Sanayi Bölgesi yollarının yapılması için girişimlerde bulunması kararı alındı.

Çiftçilere "Tarım" semineri verildi.

Malkara'da, özel bir şirket tarafından çiftçilere tarım eğitimi, toprak tanımı, organik maddeler ve gübreler konusunda bilgilendirme semineri verildi.

Yüksek Ziraat Mühendisi Mustafa Boğazkesen, ilçedeki bir restoranda düzenlenen seminerde, çiftçilere toprak, toprağın tanımı, topraktaki organik maddeler, toprak ve barındırdığı mineraller, ürün için gerekli olan mineraller ve maddeler hakkında bilgiler verdi.

Tarımda eski yöntemlerin artık kullanılmadığını belirten Boğazkesen, "Dededen kalma tarımı rafa kaldırmaya başladık. Toprağını korumak, toprağının doğal olarak zenginleştirmek, en üst seviyede ürün almak için toprak analizi yaptırıyoruz. Doğala en yakın ve tamamen zararsız olan gübreyi kullanılıyor" dedi.

Seminere çok sayıda çiftçi katıldı.

"Şehitlik Caddesi Yayalaştırma Projesi"

Malkara Belediyesi, "Şehitlik Caddesi Yayalaştırma Projesi" bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Ulaş Yurdakul, Malkara Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda, Şehitlik Caddesi'nin trafiğe kapatılıp yayalaştırılması konusunda proje hazırladıklarını söyledi.

Projeyi ihaleye çıkarıp mart ayı sonuna kadar yetiştirmek istediklerini anlatan Yurdakul, "Şu an için Belediye ve TREDAŞ açısından her şey olumlu gidiyor. İşin 3. ayağı o bölgede iş yapan esnafımızın da projeyi görüp değerlendirmesini istedik" diye konuştu. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malkara'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement