Malkoç: BM'ye Kayıtlı Mültecilerin Yarısından Fazlasını Türkiye Barındırıyor - Son Dakika
Güncel

Malkoç: BM'ye Kayıtlı Mültecilerin Yarısından Fazlasını Türkiye Barındırıyor

Malkoç: BM\'ye Kayıtlı Mültecilerin Yarısından Fazlasını Türkiye Barındırıyor

KAMU Başdenetçisi Şeref Malkoç, yaklaşık 3 milyonu Suriyeli olmak üzere Türkiye'de 4 milyon mültecinin bulunduğunu belirterek, "Birleşmiş Milletler'e kayıtlı mültecilerin yarısından fazlasını Türkiye barındırıyor.

17.01.2017 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAMU Başdenetçisi Şeref Malkoç, yaklaşık 3 milyonu Suriyeli olmak üzere Türkiye'de 4 milyon mültecinin bulunduğunu belirterek, " Birleşmiş Milletler'e kayıtlı mültecilerin yarısından fazlasını Türkiye barındırıyor. Kolay bir olay değil bu, olağanüstü bir olay" dedi.

Türkiye'de yaşayan Suriyelilerle ilgili rapor hazırlamak için başlatılan çalışmalar kapsamında Kahramanmaraş'a gelen Şeref Malkoç, ilk olarak Vali Vahdettin Özkan'ı ziyaret etti. Malkoç, daha sonra Fikri Kiraz Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya geçti. Toplantıya Vali Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Fatih Mehmet Erkoç, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile kurum müdürleri katıldı. Şeref Malkoç, mültecilerle ilgili çalışma sonuna bir rapor hazırlayacaklarını ve raporun da 2 Mart 2017'de Cumhurbaşkanlığı Millet Kongre Merkezi'nde başlayacak olan uluslararası sempozyuma sunulacağını söyledi. Konuyla ilgili Ankara'da Sahil Güvelik Komutanlığı'ndan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, Jandarma'dan AFAD'a bütün kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını dinlediklerini, son olarak sahaya inip dinlediklerini yerinde görmek istediklerini belirten Malkoç, yarın da Kilis'e gideceğini kaydetti.

Şu ana kadar yaptıkları tespitlerde Türki milletiyle iftihar edilmesi gerektiğinin ortaya konduğunu ifade eden Malkoç, şunları söyledi:

"Birleşmiş Milletler'e kayıtlı mültecilerin yarısından fazlasını Türkiye barındırıyor. Kolay bir olay değil bu, olağanüstü bir olay. 3 milyona yakın Suriyeli var, Afganistanlı, Pakistanlı, Iraklı, Somalili, Afrikalı, bunları da saydığımız zaman 4 milyon mülteci var ülkemizde. Türk Milleti, Maraşlılar, Gaziantepliler, Hataylılar, İstanbullular bu insanlarla ekmeklerini, okullarını, geleceklerini paylaşıyorlar. Özellikle Avrupa'da milli geliri bizden daha fazla olan ülkeler 10 tane, 100-200 tane mülteci için tartışma yapıp kavga çıkarıyorlar 'Alalım mı almayalım mı?' diye."

'ASTANA'DA BARIŞIN KURUCUSU UNSURLARINDAN BİRİYİZ'

Şeref Malkoç, konuşmasının devamında, Türkiye'nin mültecilere yapmış olduğu hizmeti bütün dünyaya anlatacaklarını belirterek şöyle dedi:

"Geçen sene bu zaman Suriye ile ilgili Cenevre'de barış konferansı düzenlendi. Bu toplantıya Türkiye gözlemci olarak bile çağırılmadı. Ama aradan bir yıl geçti ve geçen sene gözlemci olarak bile çağırılmayan Türkiye, Astana'da Suriye barış sürecinin başlatıcı ve kurucu unsurlarından bir oldu Rusya ile birlikte. Dışişleri bakanımızın açıklaması 'Amerika'yı da davet edeceğiz.' 1 yıl içerisinde bu kadar fark var. İnşallah 2018 Ocak ayına geldiğimiz hem Suriye'ye daha çok barış, huzur gelecek kadim Suriye şehirleri Halep ve Şam başta olmak üzere yeniden inşa dilecek. Biz kamu denetçiliği kurumu olarak, bu insanlığın vicdanını kanatan olaya halkımızın bulduğu çözümü yerinde göreceğiz. İnsan hakları açısından tespitler yapacağız ve daha iyi nasıl olabilir bunları raporlaştıracağız. Türkiye'nin bu hizmetinin, bu milletin, insanlığın onurunu temsil eden bu hizmetinin insanlığın vicdanını temsil eden bu hizmetini bütün dünyaya anlatmaya çalışacağız." - Kahramnmaraş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Malkoç: BM'ye Kayıtlı Mültecilerin Yarısından Fazlasını Türkiye Barındırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli Başiskele'de 3 araç karıştı, 2 kişi yaralandı
    11:04 Kocaeli Başiskele'de 3 araç karıştı, 2 kişi yaralandı

    Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil takla atarak, park halindeki başka bir otomobile çarptı. Kazada 3 araçta maddi hasar meydana gelirken, takla atan otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Samsun Emniyet Müdürlüğü, anaokulu öğrencilerini bilgilendirdi
    11:03 Samsun Emniyet Müdürlüğü, anaokulu öğrencilerini bilgilendirdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Güvenli Mahallem ve Güvenli Eğitim Projesi kapsamında Atakum Küçük Kaşifler Anaokulu'nu ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere meslek tanıtımı, temel güvenlik kuralları, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve teknoloji bağımlılığı gibi konular hakkında bilgi verildi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu
    11:03 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek hizmet çağrısında bulundu.

  • Kartal'da Basın Emekçileri İftar Yemeğinde Buluştu
    11:02 Kartal'da Basın Emekçileri İftar Yemeğinde Buluştu

    Kartal'da geçmişte ve günümüzde görev yapan basın emekçileri Kartal Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. Gazeteciler hasret giderdi.

  • Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları sona erdi
    11:02 Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları sona erdi

    Osmaneli Belediyesi tarafından Ramazan ayının başından bu yana devam eden mahalle iftarları Haceloğlu Mahallesi'nde son buldu. İftar öncesi masaları tek tek dolaşıp genç, yaşlı herkesle bizzat görüşerek hoş sohbet içerisinde 'hayırlı ramazanlar' dileyen Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin, yoğun ilgi ile karşılandı.

  • Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor
    11:00 Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi çerçevesinde Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için Pazar günü sandık başına gidecek. Sakarya genelinde toplam 2 bin 639 sandıkta 796 bin 924 seçmen oy kullanacak.

  • Küçükçekmece'de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada
    11:00 Küçükçekmece'de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada

    Küçükçekmece'de, ehliyetsiz sürücünün kullandığı hafif ticari araç kontrolden çıkarak önce park halindeki araca ardından iki çocuğa çarptı. Yaralanan çocuklar hastaneye kaldırılırken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Sürücü olay yerinden kaçtı ve polis ekipleri tarafından aranıyor.

  • Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı
    11:00 Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 27 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak, kasten öldürme ve yaralama gibi suçlardan hüküm giyenler bulunuyor. Zanlılar, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    10:59 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Bahçelievler ve 75. Yıl Cumhuriyet mahalleleri sakinlerine yönelik düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, orucunu açan vatandaşlara teşekkür ederek, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Daha sonra ise partisinin önceki dönem Karabük il başkanları, milletvekilleri, İl Gençlik Kolları başkanları ve Merkez ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

  • Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı
    10:58 Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı

    Tekirdağ'da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ele geçirilerek gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı. Operasyonlar sonucunda 10 gram uyuşturucu, 7 adet sentetik hap ve diğer suç delilleri ele geçirildi.


Advertisement