"Muharrem ve Noel'de İsteyen Personel İzin Kullanacak" - Son Dakika
Güncel

"Muharrem ve Noel'de İsteyen Personel İzin Kullanacak"

"Muharrem ve Noel\'de İsteyen Personel İzin Kullanacak"

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Noel ve Aşure günlerinde personelin izinli sayılması kararlarının 'insan hakkı' olduğunu söyledi.

05.12.2014 16:30  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un Maltepe İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Ali Kılıç, Belediye Meclisi'nde cem evlerinin 'ibadethane' olarak kabul edilmesi, Noel ve Aşure günlerinde ise personelin izinli sayılması kararlarının 'insan hakkı' olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Parti Meclisi üyesi Fevzi Gümüş, İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 'kardeş belediyeler' projesi kapsamında Tunceli'nin CHP'li Nazimiye, Pülümür, Hozat ve Çemişgezek belediyelerini ziyaret etti.

Tunceli Cemevi'ni de ziyaret eden heyette yer alan İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Alı Kılıç, belediye meclisinin cem evlerinin ibadethane olarak kabul ettiği ve Alevilerin kutsal saydığı aşure gününün bir ve ikinci günü izinli sayılması ile Hıristiyanların Noel tatili olan 24 ve 25 Aralık günlerinde resmi izinli sayılacağı kararla ilgili açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Ali Kılıç, belediye meclisinin kararları Pazartesi günü aldığını belirterek, "Noel ayı nedeniyle Hıristiyan kardeşlerimizin azınlık da olsalar, rakamları da az da olsa onların inançlarına saygı duyduğumuz için Aralık ayının 24 ve 25'ini Noel tatili ilan etti. Yine Muharrem ayının son gününü de aşurenin pişirildiği gün ve sonraki günü de Alevi kardeşlerimiz için belediye meclisinin oy çokluğuyla tatil olmasını kabul ettik. Ayrıca cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi de oy çokluğuyla kabul edildi. Bu karardan iki gün sonra da AİHM tarafından cem evlerine ayrımcılık yapıldığı yönündeki beyanı da çalışmamızı güçlendirdi. Biz bütün inançlara saygılıyız, bütün inanç mensubu insanlara eşit mesafedeyiz. Bu nedenle Alevi vatandaşlarımızın yıllardır sürdürdüğü bir çalışma var. Cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi, bizler de ilçemiz sınırları içindeki cem evlerini Alevi vatandaşların ibadethanesi olarak kabul ettik" dedi.

Meclis kararlarıyla ilgili siyasi anlamda sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağını ilişkin soru üzerine Kılıç, "AİHM kararı da bu anlayışın doğruluğunu ortaya koydu. Nerede ibadet edeceğine, nereyi ibadethane olarak kabul edeceğine birey karar verir. İnsanların huzur içerisinde Türkiye cumhuriyeti yasalarının el verdiği ölçüde yerel yöneticilere düşen bu yasaları en iyi şekilde işletmektir. Bu karardan önce Maltepe halkına da danıştık. Ramazan ayında bayram tatili yaşıyorsak, Muharrem ayının son gününde de Alevi yurttaşlarımızın bu matemi evlerinde hep birlikte yaşamaları gerekir. Yine Noel ayında da Hıristiyanlar o günü resmi tatil olarak evlerinde geçirebilmeli. Bu bir insan hakkıdır. Bu hakkın sonuna kadar kullanılmasının da mücadelesini vereceğiz" dedi. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Muharrem ve Noel'de İsteyen Personel İzin Kullanacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement