Maltepe Belediyesi 3 Sokak Köpeğini İşe Aldı - Son Dakika
Güncel

Maltepe Belediyesi 3 Sokak Köpeğini İşe Aldı

Maltepe Belediyesi Twitter hesabından paylaştığı mesajında 3 sokak köpeğinin Arama Kurtarma Müdürlüğü'nde göreve başladığını duyurdu.

23.01.2015 21:24  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediyesi, sokağa terk edilen üç köpeğin Arama Kurtarma Müdürlüğü'nde göreve başladığını duyurdu. Yurdun dört bir yanından sokak hayvanlarının yaşadığı zorluklar ve maruz kaldıkları kötü davranışlarla ilgili haberler gelirken Maltepe Belediyesi'nden örnek olacak bir mesaj paylaşıldı.

Maltepe Belediyesi Twitter hesabından paylaştığı mesajında 3 sokak köpeğinin Arama Kurtarma Müdürlüğü'nde göreve başladığını duyurdu. Mesajda "Sokağa terk edilen 3 dostumuz Arama kurtarma Müdürlüğümüzde çalışmaya başladı" ifadeleri kullanıldı.

Paylaşılan mesajda ayrıca görenleri tebessüm ettiren bir de fotoğraf kullanıldı.

O FOTOĞRAFIN HİKAYESİ

Arama Kurtarma amiri Umur Zamanoğlu büyük ilgi çeken fotoğrafın hikayesini anlattı.

Zamanoğlu, "Köpeklerin çok ilginç bir drama yeteneği var. Aslında anlıyorlar sizin konuşmalarınızı. Eğitimleri bittiğinde hava çok soğuktu. 'Odama getirin' dedim. Köpekler benim odama geldiler o kış gecesi. Sürekli insanları taklit ediyorlar. Odadaki koltuklar boş olunca hemen oralara oturdular. Bir arkadaşım da o anda deklanşöre bastı" dedi.

Köpeklerin şu anda görevde olduğunu birinin stajyer olduğunu belirten Zamanoğlu, "Canlı arama eğitim aldılar. Maltepe ormanlık alanları bol bir ilçe. Örneğin ormanda biri kaybolduğunda köpeklerimiz arama kurtarma çalışmasında katılacak" diye konuştu. Maltepe yeşilliği bol olan bir alan.

"İNSANLAR ONLARI İSTEMEDİ ONLAR İNSANLAR İÇİN ÇALIŞACAK"

Eğitim alan köpeklerin hiçbirinin cins köpek olmadığını ifade eden Zamanoğlu, "Hepsi sokak köpeği. Küçük olan köpek büyüdükten sonra çok tüy döktüğü için sahipleri terk ediyor. Sağ taraftaki köpek Tuzla barınağından alındı. Ortada oturan Oskar ise sahibi bir denizci arkadaşımızdı yeni taşındıkları evde köpek beslenmesine müsaade etmeyince arkadaşlarına emanet ettiler. Ancak daha sonra bize verdi. İnsanlar onları istemedi onlar insanlar için çalışacak" diye sözlerini tamamladı.

"EKİBE SOKAKTA YAŞAYAN 3 KÖPEĞİ DE DAHİL ETTİK"

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da Hürriyet'e yaptığı açıklamada, belediye olarak deprem, sel, yangın gibi afetlere karadan, denizden ve havadan müdahale edebilecek, tam donanımlı bir arama kurtarma ekibi kurduklarını belirterek, "30 kişiden oluşan bu ekibimiz içerisine, kısa bir süre önce sokakta yaşayan 3 köpeği de dahil ettik. Bakımları yapıldı. Şu anda arama kurtarma çalışmaları için özel bir eğitim alıyorlar" dedi.

Maltepe Belediyesi bünyesinde kurulan ve 30 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi, afetler dışında trafik kazaları gibi olaylara da anında müdahale edebilecek. 400 beygir gücünde 4 bot ve 1 adet tam donanımlı helikoptere de sahip bulunan Maltepe Belediyesi Arama Kurtarma Müdürlüğü ekibi içerisinde, denizde yaşanabilecek olaylara karşı 3 balık kadın da görev yapıyor. Havada, karada ve denizde olası facia ve olaylara karşı anında müdahale edebilecek yeterliliğe sahip arama-kurtarma timleri, acil durumlara karşı 24 saat süreyle görev yapıyor.

Maltepe Belediyesi 3 Sokak Köpeğini İşe Aldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Maltepe Belediyesi 3 Sokak Köpeğini İşe Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • okkadarr: kim demiş türkiyade işsizlik vardiye insan kalmamış köpekleri bile işe alıyolar:DD 16 17 Yanıtla
  • ALLAH VAR GAM YOK...: bi sokak köpeği kadar olamadık. . . kpss ye girdik atanamadık neden? tanıdığımız yok diyemi ? köpeklerin tanıdıklarımı varmışşş helal. . . . . 10 16 Yanıtla
  • Huseyin: Allah bazilarina beyin vermemis. Issizligi bunla karistirana nediyeyim?? 11 8 Yanıtla
  • tolga: nedir para vermesin diye kopekleri ise almislar . haydutlar sizin kopekten ne farkiniz varki 3 14 Yanıtla
  • Akapesever: Saray'ın Bahçesinde göreve başlasaydı ak-itçiler anında köpeklere övgüler düzmeye başlamıştı. Milli irade bekçisi diye. Bunlar kadar arsız bir kavim daha da Yeryüzüne gelmemiştir. 12 5 Yanıtla
  • sinan k: köpeklere yeni iş hayatında başarılar dilerim darısı başıma :) 16 1 Yanıtla
  • KMP 44: Biz ne nurettin sözenler, ne seyfi oktaylar, ne ssk müdürü 2000 kişiyi torpilli işe alan kılıçtaroğulları gördük, gerçek hırsız CHP dir.i 3 13 Yanıtla
  • Metin Okur Yazar: Hayirlisi olsun. Örnek bir davranis. 15 0 Yanıtla
  • ZAZA (DIMLİ): Sen önce insanlara bak!! İnsan ayrımı yapan bir zihniyet nasıl oluyorda hayvanları sevebilir?? Gereksiz cehape işte 5 9 Yanıtla
  • YAZIKLAR OLSUN: BU HABERİ YAPAN, YAPTIRAN VE HABER OLAN HERKESE YAZIKLAR OLSUN. İNSANLARLA ALAY ETMEK AHLAKSIZLIKTR PATRON - İŞÇİ İLİŞKİSİNİ BÖYLESİ AHLAKSIZCA BİR KARE İLE RESMETMELERİNİ KINIYORUM. 8 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement