Maltepe'de "7 Dilli" Konser - Son Dakika
Yerel

Maltepe'de "7 Dilli" Konser

Çeşitli etnik grupların bir araya gelerek kurdukları, farklı dillerden şarkıları ve türküleri seslendiren Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği Türk Halk Müziği Korosu, “Yeditepe Yedi Dil” konseriyle Maltepelilerin karşısına çıktı.

26.11.2015 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşitli etnik grupların bir araya gelerek kurdukları, farklı dillerden şarkıları ve türküleri seslendiren Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği Türk Halk Müziği Korosu, "Yeditepe Yedi Dil" konseriyle Maltepelilerin karşısına çıktı.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere, sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Konserin açılış konuşmasını yapan Hülya Kanbay, Yeditepe üzerine kurulan İstanbul'un çeşitli dinlerde ve dillerde insanları barındırdığını ve kaynaştırdığını belirterek, "Bu insanlar arasındaki birlikte yaşama kültürünü geliştirme adına Yeditepe-Yedi Dil (Lazca, Kürtçe, Gürcüce, Ermenice, Azerice, Arapça, Rumca) başlığı altında, güzel Türkçemizle insanlıkla paylaşmak istedik. Bu toplum projesini, sevgi projesini halkımızla buluşturan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a şükranlarımızı sunarız" dedi.

59 KİŞİLİK KORO

Şef Birsen Geçikli yönetimindeki, 59 kişiden oluşan koro konsere, "Ben Anadoluyum" isimli güzellemeyle başladı. Pir Sultan Abdal'ın "Gelin Canlar Bir Olalım" deyişiyle devam eden konserde, "Tevhid Etsin Dilimiz" isimli Hüseyni ilahisinde semazen gösterisi yapıldı. Daha sonra sahneye seslendirdikleri yörenin yerel giysileriyle çıkan solistler Bulgar, Laz, Hint, Rum, Ermeni, Balkan, Arap, Kürt, Rum, Uygur, Gürcü, Azeri, Roman, Zaza, Kerkük, Süryani ezgilerini dinleyicilerle paylaştı. Kimi ezgilerin söylenmesi sırasında, dans gösterisi de yapıldı. Konserde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e duyulan özlem ve sevgiyi ifade etmek için Aşık Mahzuni Şerif'in "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" isimli eseri eşliğinde, Atatürk'e benzerliği ile dikkat çeken ve giydiği kıyafetlerle de Atatürk'ü anımsatan oyuncu sahneye çıkarak, dinleyicileri selamladı. Konserin sonunda salonu dolduranlar koroyu, ayakta alkışladılar. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maltepe'de '7 Dilli' Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement