Maltepe'de Kadınlara Özel Kıraathane Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Maltepe'de Kadınlara Özel Kıraathane Açılıyor

Maltepe\'de Kadınlara Özel Kıraathane Açılıyor

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, kadınlardan gelen istek üzerine, Kadınlar Kıraathanesi müjdesi verdi.

20.05.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, kadınlardan gelen istek üzerine, Kadınlar Kıraathanesi müjdesi verdi. İlk olarak Zümrütevler mahallesinde açılacak kıraathanede kadınlara ücretsiz kütüphane hizmetinin yanı sıra günlük gazete okuma, satranç ve domino gibi oyunlar oynama imkanı sunulacak.

Hemşehri Buluşmaları kapsamında Sivas İmranli Kapıkaya Köyü Sosyal Yardımlaşma e Dayanışma Derneği üyeleriyle bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a, dernek başkanı Engin Durmaz, dernek yöneticileri, belediye başkan yardımcıları ve Zümrütevler Mahallesi Muhtarı Serkan Aslan eşlik etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile yaptığı görüşmelerle ilgili vatandaşları bilgilendiren Kılıç, kentsel dönüşüm sürecinden Cevizli'deki kurbanlık alanının park yapılmasına, Maltepe cemevinin yenilenmesi sürecinden Küçükyalı'daki Karayolları arazisine kadar pek çok konuyla ilgili konuştu.

KADINLARA ÜCRETSİZ KIRAATHANE

Toplantıya katılan mahalle sakini Selma Öztürk'ün, "Mahallemizde çocuklarımızla birlikte güzel zaman geçirebileceğimiz, sosyal aktivite yapabileceğimiz bir mekanımız yok. Neden bir kadın kıraathanesi olmasın?" talebi üzerine harekete geçen Başkan Kılıç, dernek başkanından söz aldı.

Kılıç, "Bu derneği haftada iki gün sadece kadınlara açın, mahalledeki kadınlar çocuklarıyla gelsin gönüllerince eğlensin. Tutarsa Maltepe'de bu işi yaygınlaştıralım" dedi.

Derneğin başkanı öneriyi kabul ederken, karara vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Zümrütevler mahallesinde açılacak Kadınlar Kıraathanesi ilk olarak 25 Mayıs Çarşamba ve 26 Mayıs Perşembe günleri, saat 08.00 ile 18.00 saatleri arasında uygulamaya başlanacak. Tüm ikramların ücretsiz yapılacağı kıraathanede kadınlara çay, kahve, poğaça ve tost ikram edilecek. Kütüphaneden ücretsiz olarak yararlanacak ve günlük gazeteleri okuma fırsatı bulacak kadınlara satranç, domino gibi oyunlar oynama imkanı da sunulacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maltepe'de Kadınlara Özel Kıraathane Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement